Pati skaniausia moliūgų ir citrusinių vaisių uogienė
AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
@Shutterstock
Autorius apie receptą:
Labai labai skani uogienė ir paragavus sunku suprasti, iš ko ji pagaminta. Receptą kažkada seniai nusižiūrėjau iš Viktorijos
Labai labai skani uogienė ir paragavus sunku suprasti, iš ko ji pagaminta. Receptą kažkada seniai nusižiūrėjau iš Viktorijos ir nuo tada gaminu kiekvienais metais. Beje, moliūgą uogienei galima tiek pjaustyti, tiek tarkuoti kombainu. Jeigu tarkuoju, kartais net ir trinti nereikia, nes viskas gražiai suverda. Virdami šią uogienę turėkite mintyje, kad moliūgai būna skirtingų rūšių - kai kurie skalsesni, kai kurie vandeningesni. Tad jeigu užpylus cukrumi ir palaikius sulčių išsiskiria laaabai daug, galima dalį sulčių nupilti, kad uogienė nesigautų per skysta. Jeigu virdami pamatysite, kad sulčių trūksta, visada spėsite jų įpilti. Bet pasitaiko ir labai sodrių, skalsių moliūgų, iš kurių verdant uogienė gaunasi tiršta. Jeigu taip nutiktų, tiesiog įpilkite truputėlį vandens iki norimos konsistencijos.
(...daugiau)(...mažiau)
Rita
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai
moliūgų
(gryno svorio)
1 kilogramas
cukraus
4 vienetai
apelsinų
3 vienetai
citrinų
2 šaukšteliai
cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Moliūgą galima supjaustyti kubeliais arba sutarkuoti, nes galutiniame variante vis tiek jį trinsime. Tad aš paprastai sutarkuoju virtuvės kombainu šiaudeliais, taip gaunasi greičiau :)
2.
Moliūgą sudėti į didelį dubenį arba iškart į puodą, kuriame virsite uogienę. Ten pat suberti cinamoną ir įtarkuoti žieveles nuo dviejų apelsinų ir dviejų citrinų (tarkuokit tik geltoną dalį, nes balta žievelių dalis karti). Apelsinus ir citrinas nulupti, supjaustyti gabaliukais (sėklas išimti) ir sumaišyti drauge su moliūgu. Viską užpilti cukrumi ir palikti pastovėti per naktį, jog išsiskirtų sultys.
3.
Uogienę verdame ant nedidelės ugnies vis pamaišydami apie 30-40 minučių. Tada leidžiame truputį pravėsti ir viską sutriname elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos. Tada vėl užverdu ir dar karštą uogienę supilstau į švarius, iškaitintus stiklainiukus. Užsuku sandariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais, apverčiu dangteliais žemyn ir leidžiu visiškai atvėsti.