1.
Paruoškite bazilikų sluoksnį. Bazilikus smulkintuvu sutrinkite su pienu iki vientisos masės. Jei reikia, perkoškite (aš neperkošiau, gerai susitrynė). Sumaišykite su grietinėle, cukrumi ir išskobtomis vanilės sėklomis. Šildykite, kol masė taps karšta. Užvirti nereikia. Palikite šiek tiek atvėsti.
2.
Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu vandens (tik tiek, kad išbrinktų), išbrinkinkite 15 min ir ištirpinkite. Išbrinkusią želatiną šildykite ant silpnos kaitros, kol visiškai ištirps. Neužvirkite, kad neprarastų stingimo savybių.
3.
Į ištirpusią želatiną įpilkite šiek tiek grietinėlės mišinio, gerai išmaišykite ir, pastoviai maišant, supilkite visą likusį skystį.
4.
Išpilstykite į taures ar indelius. Įdėkite į šaldytuvą, kol sustings.
5.
Paruoškite braškinį sluoksnį. Iki vientisos konsistencijos tyrės elektriniu smulkintuvu sutrinkite braškes ir sumaišykite su grietinėle, pienu, cukrumi, citrinos žievele ir vanilės sėklomis. Šildykite, kol masė taps karšta. Užvirti nereikia. Palikite šiek tiek atvėsti.
6.
Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu vandens (tik tiek, kad išbrinktų), išbrinkinkite 15 min ir ištirpinkite. Išbrinkusią želatiną šildykite ant silpnos kaitros, kol visiškai ištirps. Neužvirkite, kad neprarastų stingimo savybių.
7.
Į ištirpusią želatiną įpilkite šiek tiek paruoštos masės, gerai išmaišykite ir, pastoviai maišant, supilkite visą likusį skystį. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
8.
Supilkite ant bazilikų sluoksnio ir įdėkite į šaldytuvą, kol sustings.