Orkaitėje keptų moliūgų sriuba - mano pati skaniausia

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Orkaitėje keptų moliūgų sriuba
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tai yra mano pati skaniausia moliūgų sriuba. Ir be galo legvai pagaminama - sumeti daržoves į orkaitę (tą galima padaryti ir iš vakaro), o tada sutrini, pašildai ir viskas. Jeigu dar Tai yra mano pati skaniausia moliūgų sriuba. Ir be galo legvai pagaminama - sumeti daržoves į orkaitę (tą galima padaryti ir iš vakaro), o tada sutrini, pašildai ir viskas. Jeigu dar neate gaminę orkaitėje kepto moliūgo sriubos, labai labai rekomenduoju pabandyti, nes kepant moliūgo skonis susikoncentruoja, jis karamelizuojasi ir būna nepalyginamai gardžiau negu kad moliūgą išvirus puode ar lengvai apkepinus keptuvėje. Pamatysite, kartą paragavę kitokios sriubos nebenorėsite! (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas moliūgų (nulupto, be sėklų)
500 mililitrų sultinio (apytikriai)
100 mililitrų grietinėlės (arba kokoso pieno)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
1 žiupsnelis pipirų
pagal skonį druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Moliūgą supjaustykite postambiais kubeliais. Svogūną nulupkite ir perpjaukite ketvirčiais.
2.
Moliūgą, svogūną ir česnako skilteles paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir apšklakstykite trupučiu aliejaus.
3.
Šaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40-45 minutes, kol daržovės suminkštės ir moliūgo gabalėliai ne tik iškeps, bet ir tarsi truputį "susitrauks". Taip jų skonis taps stipresnis, koncentruotesnis.
4.
Iškepusias daržoves suverskite į puodą ir sutrinkite rankiniu elektriniu trintuvu iki vientisos tyrės.
5.
Supilkite grietinėlę (arba kokoso pieną, jeigu jį naudojate) ir įpilkite sultinio tiek, kad sriuba būtų norimo tirštumo. Berkite maltą saldžiąją ir aitriają paprikas, žiiupsnelį pipirų, pagal skonį įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Sriubą užkaitinkite (virti nereikia, tik pašildykite, kad būtų karšta).
6.
Pilstykite į dubenėlius ir skanaukite! Patiekdami galite papuošti trupučiu grietinėlės (arba kokoso pieno) ar smulkintais žalumynais.
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis