Orkaitėje keptų cukinijų mišrainė žiemai

AUTORIUS:
Patricija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Orkaitėje keptų cukinijų mišrainė žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Kai vasaros sezonas gausus gerybių, būtina jas išsaugoti žiemai. Dažniausiai ruošiu įvairias mišraines, tad pateikiu vieną skanios mišrainės receptą. Kai vasaros sezonas gausus gerybių, būtina jas išsaugoti žiemai. Dažniausiai ruošiu įvairias mišraines, tad pateikiu vieną skanios mišrainės receptą. Patricija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas cukinijų
300 mililitrų vandens (nebūtina, žiūrėti pagal skysčio kiekį, kuris išsiskirs kepant daržoves)
200 gramų paprikos
200 gramų pomidorų
2 vienetai svogūnų
50 mililitrų acto 9%
1 galva česnako
4 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1/4 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukiniją nulupti, supjaustyti maždaug 3 cm griežinėliais, griežinėlius perpjauti pusiau ir išpjauti sėklų dalį. Tuomet supjaustyti nedideliais kubeliais.
2.
Papriką perpjauti pusiau, išpjauti sėklas, svogūną supjaustyti pusžiedžiais.
3.
Į kepimo skardą suberti cukinijos gabaliukus, svogūno pusžiedžius, sudėti paprikos puseles, pomidorus ir pašlakstyti aliejumi. Kepti įkaitintoje iki 180 C - 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 - 35 minutes. Tuomet skardą ištraukti, sumaišyti daržoves iš viršaus į apačią ir dar pakepti apie 10 minučių.
4.
Kai iškeps, nuo paprikų ir pomidorų nulupti odeles, supjaustyti gabaliukais.
5.
Į puodą sudėti iškeptas daržoves, vis pamaišant pakaitinti, kol užvirs. Tuomet suberti druską, cukrų, paprikos miltelius, įpilti aliejaus, vandens (jei iš daržovių išskiskyrė mažai skysčio), acto, įspausti česnako, gerai išmaišyti ir dar pavirti apie 10 minučių.
6.
Paruoštą mišrainę sudėti į švarius, iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukti karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Stiklainius statyti dangteliais žemyn, šiltai apkloti ir palikti visiškai atvėsti.
Patarimai:
Iš šio kiekio apytikriai pavyks paruošti 3 po 550 ml stiklainius.
Stiklainius kaitinti galima taip: stiklainius gerai išplauti, skardą iškloti rankšluosčiu ir pastatyti stiklainius kakleliu į apačią. Kaitinti įkaitintoje iki 100 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
Pomidorus galima keisti pomidorų pasta, tuomet ją reikėtų sudėti į puodą su orkaitėje keptomis daržovėmis ir pavirti apie 10 minučių.
AUTORIUS: Patricija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital