Orkaitėje keptos avokado "bulvytės" - sveikiau ir labai skanu!
AUTORIUS:
Karolina
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 11)
@Shutterstock
Autorius apie receptą:
Labai trašku iš išorės ir minkšta viduje! Tobulai skanu tiek su padažais, tiek be. Šiam patiekalui geriausiai tiks kietesnį, truputį nedanokę avokadai. Mėgstantys
Labai trašku iš išorės ir minkšta viduje! Tobulai skanu tiek su padažais, tiek be. Šiam patiekalui geriausiai tiks kietesnį, truputį nedanokę avokadai. Mėgstantys pikantiškiau gali ant viršaus užberti česnako ar džiūvėsėlius maišyti su malta aitriąja ar rūkyta paprika! Jei visų neįveiksite, pillnai atvėsintas galite laikyti šaldytuve, sandariai uždarytame indelyje, o šildyti orkaitėje.
(...daugiau)(...mažiau)
Karolina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai
avokadų
(kietesnių)
2 vienetai
kiaušinių
1.5 stiklinės
džiūvėsėlių
0.5 stiklinės
miltų
šiek tiek
druskos
šiek tiek
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 C laipsnių.
2.
Miltus, druską ir pipirus sumaišykite lėktėje. Atskirai į kitą lėkštę berkite džiūvėsėlius. Dar kitoje lėkštėje išplakite kiaušinius.
3.
Avokadus supjaustykite per pusę, išimkite kauliuką, nuimkite odelę, tuomet pjaustykite skiltelėmis. Beje, šiam patiekalui tinkamesni kietesni, truputį "nedanokę" avokadai.
4.
Kiekvieną avokado skiltelę apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Galite apšlakstyti aliejumi.
5.
Kepkite 20 - 25 minutes, kol džiūvėsėliai ims ruduoti. Prieš ragaudami, leiskite kelias minutes atvėsti.