1.
Moliūgui nupjauti viršūnėlę, išskobti vidų.
2.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinti smulkintą svogūną, kol suminkštės ir taps skaidrus. Įdėti smulkiai kapotą česnaką ir lengvai pakepti iki česnakas paskleis artomatą. Sudėti stambiai tarkuotą morką ir dar truputį pakepti.
3.
Į keptuvę su daržovėmis dėti faršą, pagal skonį pagardinti druska, pipirais bei mėgiamais mėsos prieskoniais. Maišant mentele pakepinti iki skystis nugaruos.
4.
Keptuvės turinį sumaišyti su virtais ryžiais ir kubeliais pjaustytais pomidorais. Viską sudėti į išskobtą moliūgą. Uždengti moliūgo kepurėle.
5.
Moliūgą dėti į gilesnę skardą ar formą. Ant dugno įpilti šiek tiek vandens, kad kepant garuotų orkaitėje ir moliūgas neišsausėtų.
6.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-60 minučių iki moliūgas suminkštės.