Autorius apie receptą:
Dievinu burokėlius - ir žalius, ir virtus, ir raugintus, ir marinuotus, ir visus patiekalus su jais! Taip paruoštus burokėlius galima skanauti kaip mišrainę, galima dėti į
Dievinu burokėlius - ir žalius, ir virtus, ir raugintus, ir marinuotus, ir visus patiekalus su jais! Taip paruoštus burokėlius galima skanauti kaip mišrainę, galima dėti į šaltibarščius, kaip tik sugalvosite! Aš burokėlius sutarkuoju virtuvės kombainu šiaudeliais (man taip skaniau), bet drąsiai galima ir tarkuoti burokine tarka. Obuolių sultis naudoju natūralias, iš antaninių obuolių, jos čia puikiai tinka.
(...daugiau)(...mažiau)
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Burokėlius sudedu į puodą, užpilu natūraliomis obuolių sultimis ir druska. Obuolių sulčių reikia tiek, kad burokėliai būtų apsemti, tikslus kiekis priklauso nuo puodo pločio ir kaip standžiai sudėsite burokėlius į puodą. Man užtenka tokio kiekio, kokį nurodžiau, jei matote, kad trūksta ar per daug sulčių, proporcijas skaičiuokite taip: vienam litrui sulčių reikalingas vienas nubraukštas šauktas druskos. Ten pat dedu pipirų žirnelius ir lauro lapus. Viską išmaišau ir kaitinu, kol užvirs, paverdu 5 minutes.
3.
Dar karštą sudedu į labai švariai išplautus (su soda) ar iškaitintus stiklainius, užsuku nuplikytais dangteliais. Stiklainius sustatau dangteliais žemyn, užkloju kaldromis ir palieku, kol atvės. Vėliau laikau vėsiai.