Marinuoti česnakų stiebai

AUTORIUS:
Ugnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Marintuo česnakų žiedkočiai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Jei jūs, kaip ir aš labai mėgstate panaudoti kuo daugiau kiekvieno produkto dalių ir kuo mažiau išmesti, ypač, kai įdėta darbo juos auginant, jeigu darže turite česnakų ir jų Jei jūs, kaip ir aš labai mėgstate panaudoti kuo daugiau kiekvieno produkto dalių ir kuo mažiau išmesti, ypač, kai įdėta darbo juos auginant, jeigu darže turite česnakų ir jų stiebai dar nespėjo sumedėti (mano darže jie dar švieži), siūlau išbandyti šį receptą. Atradau jį pas Kūmutę prieš kelis metus ir dabar kasmet taip marinuoti, truputį pakeitusi pagal savo šeimos skonį. Taip marinuoti česnakų stiebai labai tinka prie mėsos patiekalų, ypač keptų ant grotelių. (...daugiau) Ugnė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį česnakų stiebų (kiek tilps į stiklainį)
1 litras vandens
150 mililitrų acto 9%
70 gramų cukraus
30 gramų druskos
10 gramų prieskonių marinavimui mišinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Stiklainius švariai išplaunu su soda, sustatau kakleliais žemyn ant rankšluosčiu išklotos skardos ir 30 minučių pakaitinu iki 100 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Palieku šiek tiek atvėsti.
2.
Nuo česnakų stiebų nupjaunu žiedus ir apačią, kad liktų tik žalią stiebo dalis, gerai nuplaunu, nusausinu ir gana standžiai sudedu į stiklainius.
3.
Į puodą pilu vandenį (ingredientų propocija 1 litrui, jei reikia, marinato pasiruošti daugiau), suberiu cukrų, druską, pilu actą ir užvirinu, suberiu prieskonius, sumažinu kaitrą ir šiek tiek pamaišant verdu 3 minutes.
4.
Marinatu užpilu stiklainius. Užsuku steriliais naujais dangteliais. Stiklainius apverčiu ir užkloju pūkine striuke, kad vėstų iš lėto. Palieku pernakt. Atvėsusius stiklainius saugau vėsiame rūsyje. Pirmuosius ragaujame jau po mėnesio.
AUTORIUS: Ugnė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital