Obuolių pyragas su morengu

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Obuolių pyragas su morengu
Autorius apie receptą: Ruduo - obuolių pyragų metas. Receptas iš žurnalo "Darbštuolė". Ruduo - obuolių pyragų metas. Receptas iš žurnalo "Darbštuolė". Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto (šalto)
4 vienetai kiaušinių trynių
30 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnis druskos
Įdarui:
900 gramų obuolių
120 gramų cukraus
50 gramų graikinių riešutų (kapotų)
2 šaukštai medaus
35 gramai sviesto
Morengui:
4 vienetai kiaušinių baltymų
170 gramų cukraus
1 žiupsnis druskos
Viršui:
1 sauja migdolų drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai supjaustykite šaltą sviestą kubeliais.
2.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir paprastu bei vaniliniu cukrumi. Dėkite supjaustytą šaltą sviestą ir sutrinkite viską į trupinius. Dėkite trynius, užminkykite tešlą, įtieskite ją į išklotą kepimo popieriumi maždaug 24cx24cm išardomąją skardą ir išlyginkite suformuodami dugną bei neaukštus kraštelius. Subadykite tešlą šakute ir statykite į šaldytuvą.
3.
Įdarui obuolius supjaustykite kubeliais.
4.
Į sausą keptuvę berkite cukrų, krėskite medų, pakaitinkite, maišant, kol išvirsite sirupą. Išlydykite jame sviestą, berkite obuolius ir maišydami kaitinkite, kol gabalėliai suminkštės. Atvėsinkite.
5.
Suverskite atvėsusį įdarą ant tešlos, pabarstykite viršų kapotais graikiniais riešutais.
6.
Kepkite 20 min iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
7.
Morengui baltymus su druska suplakite į purias putas, toliau plakdami po šaukštą suberkite cukrų, plakite, kol paruošite standžias, nuo šluotelės nekrintančias putas. Lygiu sluoksniu paskleiskite baltymus ant įdaro, išgaubtąja šaukšto puse suformuokite bangeles, pabarstykite viršų migdolų drožlėmis ir kepkite dar 35-40 min sumažinę karštį iki 160 C laipsnių.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital