Nuostabus varškinės tešlos pyragas su aguonomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Pyragas su aguonomis
Pyragas su aguonomis
Pyragas su aguonomis
Autorius apie receptą: Nuostabus pyragas, jei mėgstate daug aguonų! Degtinė daug laiko kepdama išgaruoja, jei jos ir nepilsite, pyragas turėtų pavykti. Jei turite, galima naudoti jau paruoštą Nuostabus pyragas, jei mėgstate daug aguonų! Degtinė daug laiko kepdama išgaruoja, jei jos ir nepilsite, pyragas turėtų pavykti. Jei turite, galima naudoti jau paruoštą aguoninį įdarą iš skardinių. (...daugiau) Jolanta, Visko po trupinėlį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų
200 gramų varškės
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
šiek tiek druskos
Įdarui:
350 gramų aguonų
100 mililitrų pieno
100 gramų cukraus
100 gramų sviesto
100 gramų razinų
1 vienetas kiaušinių
4 šaukštai degtinės
2 šaukštai grietinėlės, 35% riebumo (arba kondensuoto pieno)
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įdarui pieną užvirinkite, dėkite cukrų ir sviestą, puodą nukelkite nuo ugnies. Aguonas išmirkykite ir sumalkite. Į jas dėkite cinamoną, kiaušinį, grietinėlę, degtinę, mirkytas razinas, sumaišykite su atvėsusiu pieno ir sviesto mišiniu.
2.
Gaminkite tešlą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, jų viduryje padarykite duobutę, pilkite cukrų, druską, kiaušinius. Iš dalies miltų užmaišykite grietinės tirštumo tešlą. Sviestą supjaustykite gabaliukais, dėkite į tešlą, sukrėskite varškę, pabarstykite miltais, pradėję nuo centro užminkykite vientisą tašlą. Jei tešla limpa, įberkite dar šiek tiek miltų.
3.
Padalykite tešlą į 5 gabaliukus: 4 vienodo dydžio ir vieną didesnį. Iš keturių iškočiokite 23 cm skersmens apskritus lakštus. Iš penkto tešlos gabaliuko iškočiokite platesnį lakštą, tieskite jį į riebalais pateptą formą ir suformuokite pyrago dugną bei kraštelį.
4.
Užtepkite ant dugno 1/4 aguonų įdaro. Ant viršaus dėkite antrą tešlos lakštą. Sluoksniuokite tešlą su įdaru, paskutinis sluoksnis turi būti aguonų. Viršutinį tešlos lakšą supjaustykite juostelėmis (aš dariau pyragą su visais sluoksniais, o puošimo juosteles iškočiojau iš likučių, apipjausčius apskritimus).
5.
Papuoškite pyragą juostelėmis, jas pavilgykite piene. Kepkite iki 175-200*C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 60-80 minučių. Man kepė apie 2 valandas. Jei pyragas ims stipriai ruduoti, pridenkite jį folija ar pergamentiniu popieriumi.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Medeina
2021-06-14 18:14
Ar galima daryti įdarą be alchoholio? ATSAKYTI
Greta
2021-06-15 10:44
Turėtų pavykti ir be jo. ATSAKYTI
Mama
2019-12-30 20:07
Dar vaikystėje mama kepdavo Kalėdoms riestę su daug aguonų. O jau kaip patikdavo. Taip ir liko iki šių dienų tas skonis...tas jausmas. Esu išbandžiusi ne vieną receptą su aguonomis. Skanu, bet tai būdavo ne tai. O, kai iškepiau šį, iškart supratau...tai bus JIS:) Labai skanus ir atšalęs. Ačiū už šį receptą ir puikų skonį...Įvertino ir vaikai: puikiai:) ATSAKYTI
Kaskas Niekada
2018-12-15 17:40
Labai skaniai valgom ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital