Žavingas cukinijų, baklažanų ir pomidorų apkepas "Ratatouille"

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė‎
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Cukinijų, baklažanų ir pomidorų troškinys orkaitėje Ratatouille
Autorius apie receptą: Be galo skanus troškinys-apkepas. Kol geriausias laikas skanioms daržovėms, labai remomenduoju jo pasigaminti. Jis puikiai tiks ir kaip nuostabi vegetariška vakarienė, ir kaip Be galo skanus troškinys-apkepas. Kol geriausias laikas skanioms daržovėms, labai remomenduoju jo pasigaminti. Jis puikiai tiks ir kaip nuostabi vegetariška vakarienė, ir kaip garnyras prie kito patiekalo. Beje, tikslius prieskonių ir daržovių kiekius galite koreguoti pagal savo skonį. (...daugiau) Anželika Stančikienė‎
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai cukinijų
3 vienetai pomidorų
1 vienetas baklažanų
3 skiltelės česnako
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek pipirų
šiek tiek druskos
Padažui:
800 mililitrų konservuotų pomidorų
3 vienetai svogūnų
1 vienetas paprikos
šiek tiek baziliko
šiek tiek petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Baklažaną supjaustome 2 - 3 milimetrų storio riekelėmis, pabarstome druska ir paliekame pastovėti. Baklažanų riekeles nusausiname popieriniu rankšluostėliu, pomidorus ir cukinijas supjaustome panašaus storio riekelėmis kaip pjaustėme baklažanus.
2.
Padažui apkepame smulkiai supjaustytus svogūnus, tada dedame kubeliais supjaustytą papriką ir dar truputį pakepiname, kol paprika suminkštės. Sudedame konservuotus pomidorus, šiek tiek baziliko, šiek tiek petražolių ir viską patroškiname apie 15 minučių. Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais. Didžiąją padažo dalį supilame į indą, kuriame kepsime, šiek tiek padažo dalį paliekame pateikimui.
3.
Inde ant padažo sluoksniuojame cukiniją, baklažaną, pomidorą ir t. t., kol užpildome visą indą. Ant viršaus pabarstome šiek tiek petražolių, smulkiai kapoto česnako, druskos, pipirų, čili pipiro ir apšlakstome aliejumi.
4.
Indą sandariai uždenkite dangčiu, kepimo popieriumi arba folija ir dėkite į 190 C laipsnių orkaitę. Kepame apie valandą, likus 10 - 15 minučių iki kepimo pabaigos indą galima atidengti, jog daržovės truputį apskrustų.
5.
Patiekiant galima papuošti likusiu atsidėtu padažu, pabarstyti smulkintu česnaku ar žalumynais.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė‎
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital