1.
Šoninę nuplauname ir nusausiname. Česnaką nuvalome, susmulkiname ir sumaišome su druska bei susmulkintais lauro lapais, pipirais ir žolelėmis.
2.
Šiuo mišiniu gerai įtriname mėsytę. Druskos galite dėti ir daugiau, jos mėsyte "paims" tiek, kiek reikės.
3.
Įtrintą šoninę dedame į dubenį odele į apačią. Visą dubenį apdengiame maistine plėvele ar dedame į maišelį ir užrišame. Statome į šaldytuvą ir paliekame 3 - 5 dienom.
4.
Išsimarinavusią šoninę dedame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame, kol suminkštės. Išėmę paslegiame - dedame ant lėkštės, uždedame lentelę ir kokį nors svorį, pavyzdžiui, maišelį cukraus ar druskos.
5.
Jei šoninę ruošiame šventiniam stalui, tai išimtą iš puodo, truputį pravėsinam, aptepam majonezu, galima sumaišytu su garstyčio, ir apibarstom prieskoninėm žolelėm.
6.
Įkaitinam orkaitę iki 200 C laipsnių ir taip paruoštą šoninę pakepam 20 - 30 minučių. Išimtą iš orkaitės paslegiam. Tiekiame supjaustytą gabalėliais. Labai skanu su krienais!