Nostalgiškoji kiunkė - bulvių ir žirnių košė

AUTORIUS:
Ona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Žemaitiška kiunkė bulvių ir žirnių košė
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tokią košę vaikystėje mums ruošė močiutė Žemaitijoje, ji kremiška ir labai skani. Kartais valgome tiesiog tokią, o kartais pagardiname kepinta šonine su svogūnais, bet Tokią košę vaikystėje mums ruošė močiutė Žemaitijoje, ji kremiška ir labai skani. Kartais valgome tiesiog tokią, o kartais pagardiname kepinta šonine su svogūnais, bet skanu ir be papildomų priedų! (...daugiau) Ona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
4 vienetai bulvių (didesnių)
150 gramų džiovintų žirnių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Žirnius iš vakaro užpilti šaltu vandeniu - vandens pilti tiek, kad būtų maždaug 2 cm vandens virš žirnių. Palikti išbrinkti.
2.
Išbrinkusius žirnius su visu vandeniu dėti į puodą ir apie 30 minučių virti, kol ims minkštėti.
3.
Bulves nuskusti, supjaustyti gana smulkiais (apie 2*2 cm) kubeliais, sudėti prie verdamų žirnių, jei neapsemia bulvių, pilti dar kiek vandens. Virti apie 10 - 15 minučių, kol bulvės suminkštės.
4.
Vandenį nupilti, palikant šiek tiek ant dugno, pagardinti druska ir pipirais. Sugrūsti. Skanaus!
Patarimai:
Nemirkytus žirnius reikėtų virti apie 1.5 - 2 valandas.
AUTORIUS: Ona
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Rima
2022-03-22 19:31
Darau ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital