Nostalgiški čičinsko kepsniai

AUTORIUS:
Laima
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 67)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 67)
Čičinsko kepsnys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų bulvių
400 gramų miltų
300 gramų faršo
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų kefyro
2 skiltelės česnako (smulkintų)
1 šaukštas bulvių krakmolo
2 žiupsneliai druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
200 mililitrų aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves išvirti ir sumalti.
2.
Į bulvių masę sudėti krakmolą, kiaušinius, miltus, druskos bei kefyrą ir išminkyti tešlą.
3.
Tešlą iškočioti maždaug 0,5 cm storio lakštais ir supjaustyti 3 cm pločio juostelėmis.
4.
Maltą mėsą išminkyti su pipirais, druska ir česnaku. Iš faršo suformuoti piršto storio ir ilgio gabalėlius, juos apvynioti tešlos juostelėmis. Vynioti taip, kad vienas juostelės kraštas šiek tiek uždengtų kitą.
5.
Suformuotus kepsnelius kepti gilesnėje keptuvėje, gerai įkaitintame aliejuje, kol iš visų pusių gražiai apskrus. Patiekti su šviežiais pomidorais, marinuotais agurkėliais ir pomidorų padažu.
AUTORIUS: Laima
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Ina
2021-04-22 10:59
Labai prastas receptas, miltų kiekis per mažas, tešla skysta ir iškepusi limpa prie dantų.... Liksiu prie senojo - kefyro tešlos su gesinta soda.... ATSAKYTI
Rita
2021-02-02 15:45
Miltu reikia mažiau. Perskysta tešla. ATSAKYTI
Nijolė
2020-12-29 15:11
Tešla pavyko, tuoj kepsiu, manau bus super!!! ATSAKYTI
Julius
2020-11-27 00:07
nepatiko receptukas cia ne cicinskas fake recept ATSAKYTI
Matas
2020-10-29 19:47
Nesąmonių nesąmonė tešlą, dariau pagal viska, skista tešlą gavos, dar dvigubai miltų įdėjau ir vistiek tas pats. Nesąmoningas receptas ATSAKYTI
Justina
2020-10-30 09:16
Tešlos kibumas priklauso nuo bulvių krakmolingumo, bet man regis, pas jus gal svarstyklės netikslios, nes 500 g bulvių + 800 g miltų jau sausi trupiniai, o ne tešla būtų :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital