Biskvitus sulaistome atšalusia citrinų arbata. Kremui medų, cukrų ir vanilinį cukrų užviriname nedideliame indelyje ir verdame maišydami šakute tol, kol šakutę pakėlus masė užpildys šakutės tarpus. Tada masę supilame į išplaktus baltymus ir plakame mikseriu, kol kremas gerai laikys formą.
Tada įdedame citrinų rūgšties, supilame susmulkintus riešutus, pusę stiklinės išbrinkintą iš ištirpintą želatiną, gerai išmaišome. Apie 15min. Laikome šaltai.
Kai kremas pradeda stingti, juo sutepame tortą.
Cukarus masei gaminti imame apie ketvirtį stiklinės cukraus ir užpilame ant jo tiek vandens, kad jį apsemtų. Kaitiname tol, kol cukrus ima tirpti. Paskui įpilame citrinos sulčių. Sirupui užvirus paverdame jį apie 3 min. (Geriau būtų nemaišyti ir nepervirti, nes po 5 min. sirupas pradės karamelizuotis). Išvirus sirupui leidžiame jam atvėsti. Rezultate bus kiek gelsvas, klampus skystis be cukraus kristalų. Želatiną išbrinkiname nedideliame kiekyje vandens. Šiek tiek pakaitiname mikrobangėje ar ant karšto vandens, kol taps vientisa masė. Svarbu, kad neliktų gumuliukų. Į želatiną supilame sirupą ir šiek tiek aliejaus. Nepilną pakuotę cukraus pudros supilame į dubenį padarome duobutę ir ten supilame skysčių mišinį. Pradedame maišyti ir maišant vis pamažu dedame cukraus pudrą. Kažkuriuo momentu masę maišyti taps sudėtinga tad reikės pradėti minkyti rankomis vis pridedant cukraus pudros. Rankos visada turi būti papudruotos cukarus pudra. Masė turi būti elastinga. Ji neturi visai nebelipti! Apvyniojame maistine plėvele ir paliekame kambario temperatūroje geriausiai 12 val., tačiau jeigu reikia galima ir mažiau arba net tuoj pat kočioti ir dengti tortą (Nuo to priklausys tvirtumas).
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)