1.
Avižinius dribsnius ir žiupsnelį druskos sudedame į elektrinį smulkintuvą ir sutriname iki beveik miltų konsistencijos.
2.
Iš datulių išimame kauliukus ir jas sudedame į dribsnius. Dar kartą sutriname, jog gautume lipnią masę.
3.
Dedame žemės riešutų sviestą ir dar kartą sutriname (arba, jei trintuvas stringa, tiesiog gerai ištriname šaukštu).
4.
Imame gabalėlį masės, rankomis suvoliojame daugmaž graikinio riešuto dydžio kamuoliuką, jį suplojame į palotėlį ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Sausainio viršų įspaudžiame šakute, taip dar šiek tiek paplokštindami bei suformuodami raštą.
5.
Ištirpiname šokoladą ir į jį pamirmome kiekvieną sausainį. Grąžiname ant kepimo popieriaus. Paruoštus sausainius dedame į šaldiklį 10 minučių (arba į šaldytuvą pusvalandžiui), kad šokoladas sustingtų.
6.
O tada griebiame po sausainiuką ir bandome nenusikąsti liežuvio! Nes jie tikrai labai puikūs :) Beje, nesuvalgytus sausainius sudėkite į sandarią dėžutę ir laikykite šaldytuve (ten jie puikiai gyvens bent porą savaičių, jei tiek išlauksite) arba šaldiklyje (galite laikyti 2-3 mėnesius).