Rabarbarų kompotas

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 65)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 65)
Rabarbarų kompotas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Rabarbarų kompotas man yra toks nostalgiškas, vaikyste kvepiantis gėrimas. Skanus ir karštas jaukiam vakarui, ir atšaldytas, kai norisi maloniai atsigaivinti. Rabarbarų kompotas man yra toks nostalgiškas, vaikyste kvepiantis gėrimas. Skanus ir karštas jaukiam vakarui, ir atšaldytas, kai norisi maloniai atsigaivinti. Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 litrai vandens
500 gramų rabarbarų
pagal skonį cukraus (arba medaus, ar klevų sirupo)
1 vienetas cinamono lazdelių
2 vienetai gvazdikėlių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Rabarbarus supjaustome 1-2 cm storio griežinėliais.
2.
Į puodą supilame vandenį, dedaame cinamono lazdelę ir pagal skonį cukraus arba kito saldiklio.
3.
Vandenį užviriname ir, kai užvirs, sudedame rabarbarų griežinėlius. Paverdame apie 20-30 minučių iki rabarbarai suminkštės. Virdami vis paragaujame, ar pakanka saldumo, jeigu norisi - įdedame dar šiek tiek.
4.
Rabarbarus išgriebiame, o kompotą perkošiame per tankų sietelį, kad būtų skaidrus, nedrumzlinas - taip bus skaniau.
5.
Rabarbarus sudedame atgal į kompotą.
6.
Skanauti tinka ir karštą, ir atšaldytą šaldytuve keletą valandų.
Patarimai:
Kompotui tinka tiek rausvieji, tiek kitokie rabarbarai. Tiesiog su rausvaisiais būna gražesnė kompoto spalva, bet skonis puikus su abiem. Jeigu turite tik paprastus rabarbarus, o norite gražiai rausvo kompoto, į jo virimo pabaigą įdėkite porą dosnių saujų šaldytų arba šviežių aviečių ar vyšnių.
Jeigu kompoto saldinimui naudosite medų, jį dėkite į dar šiek tiek šiltą, bet jau pravėsusį kompotą, kad medus neprarastų gerųjų savybių.
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Dovilė
2024-01-13 01:02
Ar tinka žiemai pasidėt ? ATSAKYTI
Inga
2024-01-15 17:03
Šis gaminamas greitam suvartojimui. ATSAKYTI
Matosi
2023-07-09 14:55
Tikrai kompoto nevirę. Tiek ilgai virti, tai vaisių ir uogų gadinimas. ATSAKYTI
Reda
2023-05-26 15:11
Labai skanus kompotas, visai kaip vaikystėje ATSAKYTI
Arnoldas
2022-08-17 10:28
Gal 2 - 3 minutes? Rabarbarai greitai minkšti darosi. ATSAKYTI
Laura
2022-08-17 11:29
Virti reikėtų ilgiau, bent 10 minučių. :) ATSAKYTI
Diana
2023-05-26 15:08
Tikslus laikas priklausys nuo rabarbarų storio ir "amžiaus". Storesniems tvirtesniems reikėtų virti ilgiau, jaunesniems - pakaks trumpesnio laiko. Žiūrėti pagal faktą. ATSAKYTI
Loreta
2022-06-10 00:05
skanu ir paprasta :-) ATSAKYTI
Dana
2019-05-16 14:50
Skanus labai, mano vaikystes gerimas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital