1.
Sausainius smulkiai sutrinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Išklokite kepimo popieriumi atsegamos torto formos (20 cm skersmens) dugną, sudėkite trupinius, tolygiai paskirstykite ir prispauskite prie dugno. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
2.
Uogas perrinkite, nuplaukite ir nusausinkite.
3.
Dubenyje, įstatytame į indą su karštu vandeniu, ištirpinkite šokoladą. Palikite kiek atvėsti maždaug 35 min. Jis turėtų būti kambario temperatūros.
4.
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 min., kad išbrinktų. Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždėkite ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinkite (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikite atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.
5.
Kreminį sūrį ir maskarponės sūrį (abu sūriai turi būti kambario temperatūros!) išplakite elektriniu plakikliu, iki vientisos masės. Tada po truputį, nuolat maišant šaukštu, supilkite šokoladą.
6.
Į atvėsusią želatiną įpilkite 2 šaukštus sūrio-šokolado masės ir išmaišykite. Tada želatinos masę supilkite sūrio-šokolado masę ir gerai išmaišykite elektriniu plakikliu. Suberkite uogas ir su mentele atsargiai išmaišykite.
7.
Supilkite masę ant sustingusio sausainių pagrindo ir dėkite tortą į šaldytuvą stingti mažiausiai 5 val., o geriausia per naktį.