Nekeptas riešutų sviesto pyragas

AUTORIUS:
Aistė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Nekeptas riešutų sviesto pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Jei turite riešutų sviesto ir nesugalvojate, kur dar jį panaudoti - šis pyragas tam puikiai tiks. Puikus skanėstas prie kavos ar arbatos puodelio, maloniai saldus, puikiai Jei turite riešutų sviesto ir nesugalvojate, kur dar jį panaudoti - šis pyragas tam puikiai tiks. Puikus skanėstas prie kavos ar arbatos puodelio, maloniai saldus, puikiai subalansuoti skoniai ir taip nesudėtingai paruošiamas. (...daugiau) Aistė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
340 gramų sausainių (galima naudoti ir vaflius)
170 gramų šokolado (naudojau nelabai saldų)
80 gramų sviesto
Kremui:
260 gramų riešutų sviesto (smulkiai maltas, be riešutų gabaliukų)
225 gramai kreminio sūrio (kambario temperatūros)
240 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
150 gramų cukraus
2 šaukštai vanilės ekstrakto
Viršui:
120 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
115 gramų šokolado
35 gramai riešutų (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pagrindui sausainius sutrupinti elektriniu smulkintuvu (jei neturite, dėkite sausainius į šaldymui skirtą maišelį ir susmulkinkite kočėlu) iki labai smulkių trupinių.
2.
Į dubenį dėti sviestą, šokoladą ir ištirpinti. Suberti sausainių trupinius ir maišyti iki kol gerai susimaišys.
3.
Į torto formą (naudojau 24 cm su nuimamais šonais) sudėti paruoštą masę ir paskirstyti per visą plotį ir šonus. Prispausti.
4.
Formą su pagrindu dėti į šaldytuvą sustingti.
5.
Kremui į dubenį dėti kreminį sūrį, žemės riešutų sviestą, berti cukrų, dėti vanilės ekstraktą ir išplakti elektriniu plaktuvu vidutiniu greičiu.
6.
Į kitą dubenį pilti grietinėlę ir išplakti iki standžių putų.
7.
Į dubenį su žemės riešutų sviesto mase dėti trečdalį grietinėlės, išplakti mažu greičiu. Tuomet sudėti likusią grietinėlę ir atsargiai permaišyti mentele.
8.
Ant iškepusio pagrindo dėti paruoštą kremą ir paskirstyti per visą plotį. Dėti į šaldytuvą bent valandai.
9.
Viršui į dubenį dėti šokoladą, pilti grietinėlę ir ištirpinti. Permaišyti iki vientisos masės ir palikti iki kol kiek atvės. Užpilą supilti ant paruošto pyrago, pabarstyti riešutais.
10.
Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą ir palikti 3 valandoms. Prieš tiekiant atsargiai nuimti torto formos šonus. Atpjautus gabaliukus galima pašlakstyti skystu šokolado padažu, bet tikrai nebūtina.
AUTORIUS: Aistė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Erika
2022-04-01 10:07
Gaminu kiekvieną savaitgalį ATSAKYTI
EvelinaLinaEFG
2022-03-29 20:10
Skanu! Puikiai gsvosi ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital