Nekeptas braškių tortas su žele, maskarpone ir baltuoju šokoladu

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Nekeptas braškių tortas su žele, maskarpone ir baltuoju šokoladu
Nekeptas braškių tortas su žele, maskarpone ir baltuoju šokoladu
Nekeptas braškių tortas su žele, maskarpone ir baltuoju šokoladu
Nekeptas braškių tortas su žele, maskarpone ir baltuoju šokoladu
Nekeptas braškių tortas su žele, maskarpone ir baltuoju šokoladu
Nekeptas braškių tortas su žele, maskarpone ir baltuoju šokoladu
Autorius apie receptą: Tinkamai atšaldžius, nuostabi atgaiva karštai vasaros dienai. Aš gaminau lengvai saldų tortą. Neskaitant šaldymo, gaminimui užtrukau tik pusvalandį. Tinkamai atšaldžius, nuostabi atgaiva karštai vasaros dienai. Aš gaminau lengvai saldų tortą. Neskaitant šaldymo, gaminimui užtrukau tik pusvalandį. Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
1 kilogramas braškių (didelių, prinokusių)
77 gramai kivių želė (1 pakelio)
15 gramų želatinos
Pagrindui:
150 gramų sausainių (naudojau ,,Belvita'')
55 gramai sviesto
30 gramų balto šokolado
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
70 gramų balto šokolado (ir papuošimui)
3 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai vanilinio cukraus
1 šaukštas stevijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui sausainius nelabai smulkiai sugrūsti.
2.
Ant garų vonelės ištirpinti 50 g sviesto, sudėti apie 30 g baltojo šokolado, maišant, ištirpinti svieste. Masę supilti į sausainių trupinius. Išmaišyti.
3.
Tortinės (24 cm skersmens) dugną ir kraštus plonai ištepti šaltu sviestu. Ant formos šonų prilipinti popierinę juostelę - labai gerai sviestas priklijuoja ją. Labai lengva tortą išimti iš tortinės, kai jo šonai buvo apklijuoti popieriumi. Suversti trupinių masę į tortinę, išlyginti, paspausti prie dugno ir padėti šaltai, kol ruošime kitus torto sluoksnius.
4.
Želatiną užpilti šlakeliu vandens ir palikti išbrinkti 15 min. Išbrinkusią ištirpinti garų vonelėje - indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps, neužvirinti! Apie 2 šaukštus ištirpintos želatinos atsidėti braškių priklijavimui prie tortinės kraštų. Gali tekti ją kiek praskiesti virintu vandeniu.
5.
Kivių želę ištirpinti 700 ml karšto vandens - man pagal instrukciją paruošta želė yra per saldi. Todėl vandens naudoju kiek daugiau, nei nurodyta. Bet tuomet į taip paruoštą kivių želę reikia papildomai įpilti mažesnę pusę anksčiau pasiruoštos želatinos - kad sustingtų. Išmaišyti, atšaldyti.
6.
Kremui 50 g grietinėles užkaitinti, sudėti 50 g baltojo šokolado, gerai išmaišyti.
7.
Likusią grietinėlę kiek paplakti su vaniliniu cukrumi, sumaišyti su maskarponės sūriu, grietinėles - baltojo šokolado mase, supilti citrinos sultis, suberti steviją. Išmaišyti. Įmaišyti didesniąją pusę atvėsusios želatinos.
8.
Supilti kreminę masę į tortinę ant pagrindo ir padėti šaltai.
9.
Braškes nuplauti, nusausinti. Supjaustyti dalį braškių puselėmis.
10.
Kai baltas torto sluoksnis jau sustingęs, vis padažant į atsidėtą želatiną, klijuoti aplinkui tortinę po puselę braškės. Kitas braškes aš sudėjau į torto vidų nepjaustytas.
11.
Tuomet patikrinti, ar kivių želė tikrai labai gerai atšalusi, jokiu būdu ne šiltoka. Po truputį supilti į torto formą žalią želę, galima ir per kelis kartus, pašaldant. Padėti tortą į šaldytuvą nakčiai.
12.
Papuošimui likusį baltą šokoladą sutarkavau, ledukų formelėse sušaldžiau man atlikusią žalią žele.
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital