1.
Ananasus išimkite iš skardinės ir palikite nuvarvėti ant popierinio rankšluosčio. Sultis (sirupą) supilkite į dubenį.
2.
20 cm skersmens atsegamos tortinės kraštus apjuoskite (suformuokite aukštas sieneles) acetato juosta, nes kitaip tortas netilps į formą. Formą apvyniokite aliuminio folija, nes sultys (sirupas) gali truputį prasisunkti per kraštus.
3.
Pagrindui sausainius sekundę pamirkykite sultyse (sirupe) ir juos vienu sluoksniu sudėkite ant tortinės dugno.
4.
Ananasų žiedus (8 vnt.) sustatykite aplink tortinės sienelę.
5.
Kremui želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 min., kad išbrinktų. Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždėkite ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinkite (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikite atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.
6.
Iki standumo išplakite grietinėlę. Tada supilkite kondensuotą pieną ir šaukštu išmaišykite. Supilkite jogurtą ir vėl išmaišykite.
7.
Ananasų žiedus (3-4 vnt.) supjaustykite gabaliukais ir įmaišykite į jogurto masę.
8.
Maišant, plona srovele į jogurto masę supilkite atvėsintą želatiną, gerai išmaišykite. Masę supilkite ant paruošto pagrindo, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą arba trumpam į šaldymo kamerą, kad apstingtų.
9.
Supjaustykite 5 vnt. ananasų žiedų ir išdėliokite ant apstingusios jogurto masės.
10.
Viršui želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 min., kad išbrinktų. Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždėkite ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinkite (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikite atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.
11.
Atvėsusią želatiną, maišant, plona srovele supilkite į ananasų sultis (sirupą), išmaišykite ir atsargiai užpilkite ant ananasų.
12.
Padėkite tortą į šaldytuvą stingti mažiausiai 5 val., o geriausiai per naktį.