Autorius apie receptą:
Puiki idėja ieškantiems kuo pagardinti blynelius ar įvairius kitus desertus. Labai nesudėtingai paruošiamas padažas suteiks puikų skonį.
Puiki idėja ieškantiems kuo pagardinti blynelius ar įvairius kitus desertus. Labai nesudėtingai paruošiamas padažas suteiks puikų skonį.
Dominykas Bagdonas
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 gramų
cukraus
120 mililitrų
grietinėlės, 35% riebumo
(arba 30% riebumo)
110 gramų
sviesto
1 šlakelis
vandens
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Cukrų beriame į keptuvę, įpilame vandens. Kaitiname.
2.
Kai cukrus pradės karamelizuotis ir tampa auksinės spalvos, reikia įpilti grietinėlę po truputį ir gerai maišyti. Išmaišius nukelti nuo ugnies ir dar gerai pamaišyti.
3.
Tuomet puodą dedame atgal ant ugnies ir sudedame sviestą, įberiame druskos. Sutirštinti per daug nereikia, nes vėsdama dar patirštės.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.