LaMaistas TV laida - "Kepam blynus!"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-02-23
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV laida - "Kepam blynus!"

Šio sekmadienio, vasario 23 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei ypatingas laidos svečias, „Lunch time“ bistro įkūrėjas Dominykas Bagdonas dalinosi patarimais ir receptais, kurie patiks visų blynelių mėgėjams ar tiesiog ieškantiems naujų kepinių idėjų Užgavėnėms. Šefai ir laidos svečias Dominykas pateikė gardžių blynelių idėjų ir patarė, su kuo juos skaniausia tiekti. 

 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje. 

 

 

Šioje laidoje mūsų šefas, grilio patiekalų profesionalas Vylius Blauzdavičius ruošė blynelius su obuoliais ir bananais. Blyneliai patiks tiek saldėsių mėgėjams, tiek mėgstantiems gaivesnius patiekalus, nes obuoliai suteikia puikią rūgštelę. Labai skani ir nesunkiai pagaminama idėja sotiems Užgavėnių pusryčiams. Bananus Vylius pataria rinktis kuo geriau prinokusius - tokie blynams suteiks daugiau natūralaus saldumo.

 

Blyneliai su obuoliais ir bananais

 

Vylius pateikė puikią idėją mėgstantiems sūrius blynelius ir žuvį - blynelius su rūkyta skumbre ir lydytu sūreliu, tai puikus skonių derinys, kuris neabejotinai patiks mėgstantiems sočiai. Juk Užgavėnės paskutinė proga sočiai pasigardžiuoti prie pasninką! Tiekiant galima papuošti šviežiais krapais ar kitais mėgstamais žalumynais - susukti blyneliai atrodys ypatingai gardžiai, labai skaniai kvepės ir labai greitai dings nuo stalo.  

 

Blyneliai su rūkyta skumbre ir lydytu sūreliu

 

Taip pat Vylius pateikė sveiką greitų šaldytų uogų ledų idėją. Šie ledai pagaminami ypatingai lengvai ir greitai, o skonis puikus. Žiūrovams laidos šefas pataria, kad jei ingredientai elektriniu trintuvu trinasi sunkiai, galima įpilti pieno - jis tinka tiek paprastas, tiek augalinis. Ledai natūraliai saldūs, be pridėtinio cukraus, puikiai tiks patiekti net ir su blyneliais.

 

Kitas mūsų laidos šefas, didžiulę patirtį turintis Tomas Rimydis laidoje gamino kefyro blynelius su uogiene ir jogurto padažu. Tomas siūlo blynelius tiekti su mėgstama uogiene arba ypatinga morkų uogiene, kurią visiškai nesudėtingai galima paruošti namuose. Jei norite nustebinti artimuosius, galima į tešlą įdėti kelis gramus džiovintų burokėlių miltelių, taip blyneliai įgaus gražią rausvą spalvą. Jei burokėlių miltelių neturite, galite jų ir nedėti,  šie blyneliai sužavės visus blynų gerbėjus savo išskirtinumu ir gardžiu skoniu. 

REKLAMA

 

Kefyro blyneliai su uogiene ir jogurto padažu

 

Šefas Tomas pateikė ir antrą blynelių idėją - lietinių blynų apkepą su vištiena ir sūriu. Šis apkepas patiks visiems ieškantiems greitų, sočių ir gardžių idėjų pietums. Apkepą Tomas siūlo tiekti su recepte nurodytu padažu, taip pat galima pašlakstyti šiuo žalumynų padažu. Šį patiekalą paprasta pagaminti, visi produktai lengvai prieinami, o kitoks jų patiekimas pradžiugins visus ragautojus!

 

Lietinių blynų apkepas su vištiena ir sūriu

 

Talentingasis laidos svečias Dominykas gamino beglitiminius vaflius su lašiša ir kreminiu sūreliu. Šiems vafliams pagaminti naudojami ne įprasti kvietiniai miltai, o ryžių miltai, tad tai skanus ir puikus pasirinkimas tiems, kas nenori ar negali įtraukti kvietinių miltų į savo mitybą. Skanieji vafliai - gardi idėja tiek vėlyviems pusryčiams, tiek greitesniems pietums. Vafliai iškepa traškūs išorėje, purūs ir minkšti viduje. Beje, Dominykas išduoda paslaptį, kad tokius valfius galima patiekti ir su saldžiais priedais, tad, jei rinksitės juos kepti įtiksite ir smaližiams, ir ne tik!  

 

Beglitiminiai vafliai su lašiša ir kreminiu sūreliu 

 

Dominykas laidoje pademonstravo ir kaip iškepti tobulus purius japoniškus blynelius, kuriuos galbūt esate girdėję vadinamus castella. Blyneliai iškepa ypatingo purumo, tikri debesėliai lėkštėje. Puikus pasirinkimas, norint prisijaukinti Japonijos virtuvę vos per pusvalandį virtuvėje! 

 

Purūs japoniški blyneliai

 

Jei sunku sugalvoti kuo pagardinti blynus, o uogienė jau pabodo, tuomet šis laidos svečio Dominyko laidoje rodytas naminis karamelės padažas puiki išeitis. Šiuo padažu net paprasčiausius blynelius paversite ypatingai gardžiais, o pagaminsite jį labai lengvai ir greitai. 

 

Naminis karamelės padažas

 

Jei visada svarstote, kaip iškepti tobulus, ypatingai skanius lietinius blynelius, tai laidos šefas Tomas pateikė puikių patarimų, kaip iškepti gardžius ir plonus lietinius. Tomas pamini, kad vienas svarbiausių dalykų ruošiant tešlą yra  įsitikinti, kad visi produktai yra vienodos temperatūros. Taip tešla nesisluoksniuos ir bus vientisa.

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital