Naminiai obuolių marmelado saldainiai "Obelėlė"

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Šokoladiniai saldainiai Obelėlė
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šis receptas kažkada gimė ekspromtu begaminant obuolių sūrį ir nuo tada šeimoje taip prigijo, kad kiekvieną obuolių sezoną neatsiginu iš šeimos narių prašymų pagaminti Šis receptas kažkada gimė ekspromtu begaminant obuolių sūrį ir nuo tada šeimoje taip prigijo, kad kiekvieną obuolių sezoną neatsiginu iš šeimos narių prašymų pagaminti šių saldinukų. Skoniu jie labai primena tuos senoviškus Obelėlės saldainius. Tik kadangi daromi iš šviežių, naminių produktų, būna dar skanesni. Beje, saldainukus galite gaminti ir jau iš išvirtos obuolienės, tiesiog ją papildomai pavirdami iki džemo. Arba darydami obuolių sūrį galite atsidėti šiek tiek išvirto džemo saldainukams. Galima juos daryti ir iš išdžiovinto obuolių sūrio (sūrį supjaustyti ir apvolioti tirpintame šokolade), bet man skanesnį jie būna, kai obuolinė masė minkštesnė, tokia labiau marmeladinė negu sūrinė. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo obuolių (geriausiai rudeninių)
200 gramų cukraus (galima koreguoti pagal obuolių saldumą ar savo skonį)
200 gramų juodojo šokolado
šiek tiek vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš obuolių išimu sėklas ir juos sutarkuoju stambia burokine tarka arba kombainu. Kartais, kai nepatingiu, prieš tai obuolius nulupu, tada marmeladas gaunasi skaidresnis, švelnesnis, bet dažniau patingiu, nes vis tiek būna labai skanu :)
2.
Obuolius dedu į platesnį storadugnį puodą, užpilu cukrumi ir verdu ant nedidelės ugnies, vis pamaišydama, iki skystis nugaruoja ir masė labai sutirštėja, virsta marmeladu. Virti, priklausomai nuo obuolių, reikia netrumpai, iki kol perbraukus obuolių masę šaukštu, ji nebesubėga atgal. Link virimo pabaigos į obuolių masę įdedu šiek tiek vanilės esencijos (arba kartais cinamono).
3.
Jeigu noriu skaidraus marmelado, išvirusią masę dar pertrinu per sietelį. Bet saldainių skonyje maži obuolių kąsniukai tikrai netrukdo, tad tas nebūtina.
4.
Išvirusią masę sukrečiu į kepimo popieriumi išklotą skardelę, išlyginu ir palieku (neuždengtą) atvėsti ir visiškai sustingti (paprastai palieku per naktį), kad būtų tokia gana tvirta, pjaustoma. Jeigu pastovėjusi ji būtų minkštesnė ir matytumėte, kad pjaustyti netinkama (tas gali nutikti, jeigu šiek tiek nedavirėte marmelado), tiesiog padžiovinkite ją 60-70 laipsnių orkaitėje lengvai pravertomis durelėmis, iki sutvirtės iki norimo standumo.
5.
Tada sutvirtėjusį marmeladą supjaustau norimos formos gabaliukais. Juos apvolioju ištirpintame šokolade ir sudedu ant kepimo popieriumi išklotos skardelės. Kartais dar papuošiu smulkintais riešutais ar sezamo sėklomis. Dedu į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų.
6.
Kai sustingsta, saldainius sudedu į sandarią dėžutę ir laikau vėsiai (šaldytuve arba vėsiame sandėliuke).
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Renata
2017-11-06 17:19
Nesitikėjau, kad toks paprastas receptas bus toks skanus. Dariau iš tos pačios išvirtos masės, kurią naudojau obuolių sūriui, tik kad lengvai apdžiovintos, o ne gerai išdžiovintos, kaip sūris ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital