Naminė cikorijų gira

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Naminė cikorijų gira
Autorius apie receptą: Skani naminė gira su cikorija. Skonis toks, kokį prisimenu iš vaikystės, kai su bidonėliu eidavau prie parduotuvės, kur ją prekiaudavo iš mašinos. Atstovėdavau ilgiausią Skani naminė gira su cikorija. Skonis toks, kokį prisimenu iš vaikystės, kai su bidonėliu eidavau prie parduotuvės, kur ją prekiaudavo iš mašinos. Atstovėdavau ilgiausią eilę varvindama seilę, o grįžus namo visa šeima išgerdavo per 10 minučių. (...daugiau) Dalia
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 litrai vandens
400 gramų cukraus (apytikriai)
2 šaukštai cikorijos (be priedų, naudojau tirštą, ne miltelius)
1 šaukštelis citrinos rūgšties
6 gramai sausų mielių
pagal poreikį razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą supilti vandenį, suberti cukrų, citrinos rūgštį ir įdėti cikorijos, maišyti iki kol visi ingredientai ištirpsta.
2.
Tuomet puodą pastatyti ant ugnies ir užvirti. Kai užvirs, išjungti kaitrą ir atvėsinti iki kambario temperatūros, maždaug iki 25 laipsnių šilumos.
3.
Kai atvės, suberti mieles, uždengti puodą ir leisti įrūgti girai apie 3 - 4 valandas kambario temperatūroje.
4.
Girą supilstyti į stiklinius butelius, įmesti iki 10 vienetų razinų ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms iki kol pilnai atvėsta.
Patarimai:
Galima ruošti ir su juoda duona. Receptas čia.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital