Vaikystės skonio naminė duonos gira

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Vaikystės skonio naminė duonos gira
Autorius apie receptą: Gira turi šiek tiek laipsnių, todėl vaikams nepatarčiau piktnaudžiauti. O suaugę mėgaukitės skaniu, aromatingu gėrimu su lengvais burbuliukais, maloniai nuteikiančiu Gira turi šiek tiek laipsnių, todėl vaikams nepatarčiau piktnaudžiauti. O suaugę mėgaukitės skaniu, aromatingu gėrimu su lengvais burbuliukais, maloniai nuteikiančiu gomurį. (...daugiau) Dalia
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
800 gramų juodos duonos
600 gramų cukraus
35 gramai šlapių mielių
10 litrų vandens
3 šaukštai medaus
1 saujelė razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Duonos riekelės dėti į kepimo formą ir kepti 170 C laipsnių orkaitėje, kol duona paruduos ir taps trapi. Skrudinant duoną joje esantis krakmolas virsta cukrumi, vėliau tas cukrus pereina į girą.
2.
Vandenį užvirinti ir pilti į kibirą, kad atvėstų. Į vandenį sudėti skrudintą duoną, supilti cukrų ir medų.
3.
Į stiklinę sudėti mieles, užpilti šaukštu cukraus, šiltu vandeniu ir pastatyti šiltai pusvalandžiui.
4.
Kai vanduo kibire atvėsta iki 30 C laipsnių, galima supilti mieles ir kibirą su būsima gira palikti kambario temperatūroje 2 paroms.
5.
Po 2 parų girą nukošti, supilstyti į butelius ir juos sudėti į šaldytuvą. Į kiekvieną butelį įmesti po kelias razinas ir palaikyti dar parą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Lina
2023-06-05 23:04
Dariau gira 3 kartus visus kartus atsirado gleivės,suprantu,kad bakterijų kažkokių tai darbas ,bet kaip jas iš namų išprašyti ? Ar esate susidurusi su tuo? ATSAKYTI
Kary
2019-08-08 15:07
Tikrai labai skani gira, jau du kartus dariau ir vis norisi daugiau ir daugiau :) ATSAKYTI
Romualda
2017-07-26 20:48
Kaip vaikyste man primine! Aciu, Dalia, uz dar viena gera recepta, gaminsiu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital