Morkų sausainiai su varškės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Morkų sausainiai su kremu
Morkų sausainiai su kremu
Morkų sausainiai su kremu
Morkų sausainiai su kremu
Autorius apie receptą: Sužavėjo mane šie sausainiai! Na, žinokit, kokie skaaanūs! Minkštučiai ir tokie aromatingi.. mm.. Galiu patikinti - morkos nesijaučia, o pertepimas dar labiau atskleidžia Sužavėjo mane šie sausainiai! Na, žinokit, kokie skaaanūs! Minkštučiai ir tokie aromatingi.. mm.. Galiu patikinti - morkos nesijaučia, o pertepimas dar labiau atskleidžia nuostabų sausainių skonį. Labai labai rekomenduoju! (...daugiau) Reda, Miss Dish
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
150 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
125 gramai morkų (smulkiai tarkuotų)
110 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų rudojo cukraus
85 gramai avižinių dribsnių
1 vienetas kiaušinių (didelio)
50 gramų cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio vanilės esencijos
1/3 šaukštelio cinamono
1/3 šaukštelio malto imbiero
1 žiupsnelis malto muskato
Kremui:
110 gramų kreminės varškės
50 gramų sviesto (kambario temperatūros)
40 gramų cukraus pudros (ar pagal skonį)
0.5 šaukštelio vanilės esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Gaminame tešlą - pirmiausia į dubenį dėti sviestą, berti visą cukrų (ir rudąjį, ir baltąjį), mušti kiaušinį ir įlašinti vanilės esenciją. Viską išsukti iki purios masės.
2.
Kitame dubenyje berti miltus, kepimo miltelius, visus prieskonius, permaišyti ir visą mišinį suberti į sviesto/ kiaušinio/ cukraus mišinį. Gerai išmaišyti.
3.
Dar kitame dubenėlyje sumaišyti tarkuotas morkas su avižiniais dribsniais, sukrėsti į sausainių masę. Viską gerai išmaišyti/ išminkyti. Uždengti maistine plėvele ar rankšluostėliu ir maždaug valandai padėti į šaldytuvą.
4.
Iš pastovėjusios šaldytuve masės formuoti graikinio riešuto dydžio kamuoliukus (aš dar vis truputį sudrėkindavau rankas, kad masė ne taip liptų prie rankų) ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Tiesa, tarp kamuoliukų palikti ~5 cm tarpelius, nes sausainiai kepdami pavirs į blynelio formą.
5.
Skardą su tešlos kamuoliukais dėti į orkaitę, įkaitintą iki 175 C laipsnių, ir kepti 10-15 min. (mano kepė 12 min.). Iškepusius sausainius atvėsinti ant grotelių. Jau dabar galima jais mėgautis, skanūs ir be pertepimo, bet su pertepimu skonis tampa pasakiškas, todėl nepatingėkit ir jo pasigaminti. Be to sausainiukai atrodo begalo gražiai.
6.
Taigi, kol sausainiai vėsta, gaminame kremą pertepimui. Į dubenį krėsti sviestą, kreminę varškę, berti cukraus pudrą ir įlašinti vanilės esenciją. Viską išsukti iki vientisos masės (beje cukraus kiekį galite reguliuotis pagal save, vis paragaujant). Jei gaunasi pernelyg skysta masė, paruoštą kremą 10 -15 minučių palaikyti šaldytuve (man gavosi puikiai, todėl laikyti šaldytuve neprireikė).
7.
Liko maloniausia dalis, sausainėlių pertepimas. Imti po vieną sausainuką, negailint užtepti ant jo kremo, uždėti kitą ir atsargiai paspausti. Galiausiai sausainius dėti į šaldytuvą, kad įsigertų ir sutvirtėtų kremas.
8.
Sausainiai išlieka minkštučiai ir kitą dieną. SKANAUS!!!
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital