1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C.
2. Graikinius riešutus susmulkinkite ir pakaitinkite orkaitėje apie 10-15 min.
3. Išvalykite obuolius ir supjaustykite 1 cm kubeliais.
4. Dubenėlyje ištirpinkite sviestą ir cukrų, sudėkite obuolius ir ant silpnos ugnies pakaitinkite. Supilkite 2 šaukštus brendžio, išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies.
5. Kiaušinius išplakitei dideliame dubenyje iki purumo. Palaipsniui pridėkite rudojo cukraus. Viską dar kartą labai gerai išplakti.
6. Mažu greičiu plakite ir tuo pat metu supilkite plona srove aliejų ir likusį brendį.
7. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.
8. Visus produktus galiausiai sumaišome.
9. Kepimo formą išklojame kepimui skirtu popieriumi ir sudedame tešlą.
10. Kepame orkaitėje (temperatūra iki 180 °C) apie 30-45 min.
11. Išimkite pyragą iš formos ir atvėsinkite ant grotelių.
12. Iškepusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.
Labai skanu su ledais ar pienu :)