Lengvas ir skanus kavos tortukas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 52)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 52)
Lengvas ir skanus kavos tortukas
Lengvas ir skanus kavos tortukas
Lengvas ir skanus kavos tortukas
Autorius apie receptą: Kavos pyragas su pertepimu. Senas geras receptas, buvau jį visai pamiršus, nes vis norisi kažką naujo išbandyti. Dalinuosi - drėgnas, lengvai pagaminamas, ir skanus. Patiks tiems, Kavos pyragas su pertepimu. Senas geras receptas, buvau jį visai pamiršus, nes vis norisi kažką naujo išbandyti. Dalinuosi - drėgnas, lengvai pagaminamas, ir skanus. Patiks tiems, kas mėgsta kavą ir kavos desertus. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
160 gramų cukraus
130 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto (minkšto)
100 gramų kefyro (kambario temperatūros)
3 šaukšteliai tirpios kavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Pertepimui:
250 gramų grietinės (skaniau riebios, 30-40 %)
1.5 šaukštelio tirpios kavos
šiek tiek cukraus (pagal skonį)
Papuošimui:
50 gramų migdolų (skrudintų)
30 gramų šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kavą sumaišyti su kefyru ir palikti stovėti, kad kava visiškai ištirptų.
2.
Kiaušinius trumpai paplakti, po to suberti cukrų ir dar plakti apie 3 minutes, kol cukrus visiškai ištirps. Sudedame sviestą, kefyrą su kava ir dar trumpai paplakame. Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišome, kad neliktų sausų gumuliukų.
3.
Torto formos (naudojau 20 cm skersmens apvalią) dugną išklojame kepimo popieriumi ir supilame tešlą. Kepame 160 C laipsnių temperatūroje apie 35 - 40 minučių. Ar iškepė, patikriname mediniu pagaliuku. Iškepusį biskvitą paliekame trumpam atvėsti formoje, po to išimame, apverčiame, nuo dugno atsargiai nuimame kepmo popierių ir paliekame visiškai atvėsti. Kai atvėsta, perpjauname į du lakštus.
4.
Pertepimui sumaišome grietinę su kava ir cukrumi, kava turi visiškai ištirpti. Ant vieno biskvito užtepame pertepimą, uždedame kitą biskvitą, jį taip pet pertepame. Paliekame pyragą pastovėti 3 - 4 valandas, kad pertepimas gerai susigertų.
5.
Puošiame šokoladu ir migdolais, šokoladą užtarkuojame ant viršaus, šonus papuošiame skrudintais migdolais.
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (8)
Grazina
2017-04-05 09:57
na,siandien bandysiu kept si skanesta! nesu labai jau pyragu kepeja,bet si grazuoli noriu isbandyt,,,, ATSAKYTI
As
2017-04-04 13:18
Sveiki. Kokio didzio kepimo forma naudojot? ATSAKYTI
Erika
2017-04-05 22:43
Receptuke parašyta - 20 cm skersmens :-) ATSAKYTI
Vilija
2017-03-27 07:02
Apie miltus paruosime neradau parasyta. ATSAKYTI
Ana
2017-03-27 13:42
Apie miltus antrame žingsnyje parašyta :) ATSAKYTI
Erika
2017-03-26 20:37
Nejaugi pertepimui uztenka grietines su kava ir cukrumi? Nereikia deti jokio sutirstintojo (zele ar Sahnesteif, krakmolo ar varskes)?.. As turiu vokisko Sahnesteif. Manau ji maisyti su grietine . ATSAKYTI
Laimutė
2017-03-27 13:45
Tikrai užtenka, nes grietinės sluoksnis nestoras, todėl aptepsite gana plonu sluoksniu ir niekas nenubėgs. Tik grietinę naudokite ne jogurtinę, o normalaus riebumo, kur 30% ar 40% būna. Galite dėti ir standintojo, jeigu neramu, bet šitam receptui tikrai nebūtina. Išbandytas ir gardus torčiukas :) ATSAKYTI
Sandra
2017-03-12 19:03
Kaip tik ieškojau torto su kava. Labai skanu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital