Kaip suplakti purią pieno putą kavai be jokių įmantrių įrankių? Rodome žinsnis po žingsnio!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Kaip suplakti purią pieno putą kavai be jokių įmantrių įrankių? Rodome žinsnis po žingsnio!
@Shutterstock

Balta ir puri lyg debesėlis, standi pieno puta - tikriausiai viena saldžiausių akimirkų, kavinėje mėgaujantis kvapniu kavos puodeliu. Tačiau ne visuomet pavyksta skirti laiko ir pinigų tokiam malonumui, tad įkvėpti Renatos iš "Kūmutės Virtuvė" tinklaraščio, norime su Jumis pasidalinti greitu ir nesudėtingu būdu, kaip pieną cappuccino ar latte kavai, ar tiesiog suplakti labai greitą pieno kokteilį vos iš vieno ingrediento!

 

1. Vienam puodeliui kavos, priklausomai nuo puodelio dydžio, reikės maždaug 80 ml pieno ir nuspaudžiamo kavinuko (arbatinuko) su stūmokliu. Pienas tinka tiek riebesnis, tiek liesesnis, taip pat ir be laktozės, svarbu atkreipti dėmesį, kad 100 gr pieno būtų bent 3,2 gr baltymų (informacija apie baltymų kiekį nurodyta ant pieno pakelio). Pieną galima pašildyti, bet puikiai susiplaka ir šaltas.

 

2. Į kavinuką supilkite pieną. Daugelis, ypač pigesnių ir paprastesnių, kavinukų nusispaudžia ne iki pat dugno, tad pieno reikėtų pilti tiek, kad iki galo nuleidus stūmoklį, jis siektų pieną, taip pat pieno gali būti virš stūmoklio. Plakant pieno tūris padidėja 2 - 3 kartus, tad nepilkite pieno daugiau kaip 1/3 kavinuko tūrio.

 

3. Pakelkite stūmoklį į viršų, ranka prilaikykite kavinuko rankeną. Stūmoklį staigiais judesiais leiskite žemyn ir kilnokite aukštyn, kad pienas plaktųsi. Plakite staigiais judesiais, kol pienas ims putoti ir jo tūris padidės 2 - 3 kartus. Jeigu stūmoklis nenusipaudžia iki pat apačios, dugne gali likti šiek tiek nesusiplakusio pieno.

 

4. Pieno putą supilkite į puodelį paruoštos karštos mėgstamos kavos.

 

5. išmaišykite ir mėgaukitės!

 

O jeigu šylant orams norisi skaniai atsigaivinti ir išbandyti šiuo metu itin populiarią plaktą Dalgona kavą, visai nebūtina keliauti į pamėgtą kavinę - taip neabejotinai sutaupysite! Kava turi ne tik ypatingą skonį, bet ir specifinę, kavinėse ruošiamos šaltos kavos kiek kremišką tekstūrą. Jos receptą rasite čia.

 

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital