Autorius apie receptą:
Nesu valgiusi skanesnio varškės apkepo, tikrai! Pagrindinės puraus ir minkštučio varškės apkepo paslaptys, kurias Jums vertėtų žinoti, yra paprastos, bet labai svarbios -
Nesu valgiusi skanesnio varškės apkepo, tikrai! Pagrindinės puraus ir minkštučio varškės apkepo paslaptys, kurias Jums vertėtų žinoti, yra paprastos, bet labai svarbios - visu pirma, visuomet atskirkite kiaušiniu trynius nuo baltymų. Baltymus visuomet išplakite iki labai standžių putų ir įmaišykite į tešlą jau prieš pat dedant indą į orkaitę. Antra, niekuomet nepagailėkite kelių minučių savo laiko ir pasistenkite varškę pertrinti iki visiškai vientisos konsistencijos. Tokios, kad neliktų nei vieno varškes gumulėlio.
(...daugiau)(...mažiau)
Viskas apie maistą
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
700 gramų
varškės
4 vienetai
kiaušinių
200 mililitrų
pieno
5 šaukštai
manų kruopų
4 šaukštai
cukraus
šiek tiek
sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Manų kruopas užpilti pienu ir palikti išbrinkti.
2.
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Trynius su cukrumi plakti, kol masė padvigubės. Sudėti pertrintą varškę ir dar kartą išmaišyti iki vientisos masės.
3.
Kiaušinių baltymus išplakti, kad apvertus indą, masė liktų vietoje.
4.
Manų kruopas su pienu supiliti į varškės masę ir išmaišyti. Sudėti išplaktus baltymus ir lengvai pamaišyti, labai svarbu nepermaišyti, kad masė nesukristų.
5.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, masę sukrėsti į indą, pabarstyti sezamo sėklomis ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje, kol iškils, apie 40 minučių.