Autorius apie receptą:
Jeigu pavasarį norite išsikepti šašlykų, tačiau oras dar nelepina, ar nėra kur pasistatyti šašlykinės, siūlau išsikepti šašlykų orkaitėje! Jie neturės laužo kvapo,
Jeigu pavasarį norite išsikepti šašlykų, tačiau oras dar nelepina, ar nėra kur pasistatyti šašlykinės, siūlau išsikepti šašlykų orkaitėje! Jie neturės laužo kvapo, tačiau bus labai skanūs.
(...daugiau)(...mažiau)
Ugnė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
800 gramų
kiaulienos sprandinės
3 šaukštai
majonezo
2 šaukšteliai
maltos raudonosios paprikos
4 skiltelės
česnako
pagal skonį
druskos
šiek tiek
juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sprandinę supjaustyti nedideliais gabalėliais, įspausti česnaką, pabarstyti prieskoniais, druska ir išmaišyti su majonezu. Palikti marinuotis bent 3 valandas ar pernakt.
2.
Medinius iešmelius prieš kepant bent valandą-dvi pamirkyti vandenyje, kad nesviltų.
3.
Pasimarinavusius sprandinės gabaliukus pagardinti pipirais ir mauti ant iešmelių. Ant gilesnės skardos dėti groteles, ant viršaus dėti iešmelius.
4.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 minučių, kol iškeps ir gražiai apskrus. Ar iškepė, patikrinti prapjovus vieną gabaliuką iki iešmelio, jei bėga rausvos sultys - kepti toliau, jei skaidrios - jau iškepė.
5.
Tiekti tinka su ryžiais ar traškiomis bulvytėmis, taip pat su šviežiomis ar marinuotomis daržovėmis.