1.
Dubenyje gerai sumaišykite miltus, sodą, druską ir visus prieskonius. Atidėkite į šalį.
2.
Į puodą dėkite medų, sviestą ir tamsųjį cukrų. Kaitinkite ant nedidelės kaitros maišydami, kol išeis praktiškai vienalytė masė (cukrus išsimaišys, bet neištirps).
3.
Atskirame dubenėlyje lengvai suplakite kiaušinį.
4.
Į dubenį su miltų mišiniu pilkite šiltą medaus-sviesto masę ir išplaktą kiaušinį. Viską išmaišykite, kol tešla taps vienalytė ir nebeliks sausų miltų. Uždenkite dubenį ir dėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms.
5.
Maždaug 1 valgomojo šaukšto dydžio porcijomis dalinkite atšaldytą tešlą ir rankomis formuokite rutuliukus. Turėtumėte pasidaryti apie 15 rutuliukų. Kiekvieną rutuliuką apvoliokite baltame cukruje.
6.
Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi. Dėkite tešlos rutuliukus ant skardos, palikdami tarpus. Meduoliai kepdami pūsis ir plėsis.
7.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (be vėjelio), orkaitės viduryje 13-14 minučių arba kol paviršius suskilinės ir šiek tiek pagels. Patikrinkite į meduolio vidurį įsmeigdami dantų krapštuką: jeigu ištraukiate jį švarų – meduoliai iškepę.
8.
Ištraukę iš orkaitės, leiskite šiek tiek pravėsti ant skardos, tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.
•
Sandariai uždengtą tešlą galite laikyti šaldytuve iki 3 dienų. Ilgiau pašalusi ji sukietės, tad išėmę iš šaldytuvo leiskite kambario temperatūroje kiek suminkštėti. Tešla turi būti kabinama šaukštu, bet ne per minkšta, kad formuojami rutuliukai gerai laikytų savo formą.
•
Jeigu meduolius ištrauksite iš orkaitės per anksti, jie sukris, kaip sukristų ne iki galo iškepęs pyragas. Tad geriausias būdas pasitikrinti – įsmeigiant į meduolio vidurį dantų krapštuką: jeigu tešla vis dar limpa, leiskite dar pakepti, o jeigu krapštuką ištraukiate švarų – viskas!
•
Iškepusius meduolius laikykite sandariame inde kambario temperatūroje. Išliks švieži ir minkštučiai bent savaitę.