1.
Vandenį pašildome iki šiltumo (kad, užlašinus ant delno turi jaustis šilumą, bet nedegintų). Į šiltą vandenį suberiame cukrų ir mielių granules. Uždengę, šiltai palaikome 5-10 min.
2.
Tada supilame aliejų, suberiame druską, granuliuotą česnaką ir maždaug pusę miltų. Gerai išmaišome, tada sudedame likusius miltus. Maišome, kol susiformuoja tešla.
3.
Gerai apibarstome miltais sausą paviršių. Minkome tešlą maždaug 5 min. Patepame tešlą aliejumi ir įdedame į dubenį. Uždengiame ir laikome šiltai 1-2 valandas, kol padvigubėja.
4.
Vėl pabarstome miltais sausą paviršių. Iškočiojame tešlą į maždaug 40 cm ilgio stačiakampį. Plotis nėra labai svarbus, maždaug 15-18 cm. Supjaustome tešlą (galima naudoti picos pjaustyklę) į 16 juostelių, kurių plotis maždaug po 3-4 cm. Kiekvieną juostelę perlenkiame pusiau ir susukame į pynę. Tuomet atsargiai kiekvieną pynę surišame į mazgą, saugodami, kad tešla neplyštų.
5.
Sudedame bandeles, paliekant tarp jų tarpus, ant skardos ir leidžiame šiek tiek pakilti.
6.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min. Labai svarbu neperkepti, kad "mazgeliai" nebūtų kieti.
7.
Aptepimui sumaišome sviestą su druska, rozmarinu, petražolėmis, smulkintu česnaku. Galima patepti šiuo mišiniu ir prieš kepant.
8.
Iškepus aptepame "mazgelius" česnakiniu sviestu ir pabarstome sūriu. Gero apetito!