Minkšta naminė duona su svogūnais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Minkšta naminė duona su svogūnais
Autorius apie receptą: Labai aromatinga ir skani. Naudojau 24 cm kepimo formą. Labai aromatinga ir skani. Naudojau 24 cm kepimo formą. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
380 gramų kvietinių miltų (+ apie 30 - 40 g duonos formavimui )
280 mililitrų vandens (šilto)
3 šaukštai svogūnų (karamelizuotų, džiovintų)
10 gramų šlapių mielių
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį dėti mieles, berti cukrų, pilti šiltą vandenį, gerai išmaišyti ir palikti pastovėti 10 - 15 minučių.
2.
Į dubenį su mielėmis berti druską, įsijoti miltus, gerai išmaišyti šaukštu, tešla turi būti labai lipni, tai rankomis jos minkyti nereikia. Dubenį uždengti dangčiu ir visai nakčiai padėti į šaldytuvą.
3.
Išimti dubenį iš šaldytuvo ir leisti pastovėti apie 15 - 20 minučių.
4.
Orkaitę įkaitinti iki 200 C laipsnių temperatūros, funkcija viršus+apačia. Į orkaitės apačią pastatyti kepimo formelę ir įpilti apie 50 ml vandens, kadangi duona kepama garuose.
5.
Stalą pabarstyti likusiais miltais, išimti tešlą, suberti karamelizotus svogūnus ir lengvai juos iminkyti. Pirštų paspaudimais ištempti į stačiakampį, suvynioti vyniotinį, vėl jį suspausti į stačiakampį, dar kartą suvynioti į vyniotinį. Įdėti į kepimo formą (naudojau 24 cm ilgio kekso formą), uždengti rankšluosčiu ir leisti dar pakilti apie 35 - 40 minučių. Prieš kepant viršų lengvai pabarstyti miltais.
6.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35-40 minučių.
7.
Duonai iškepus, išimti ją iš kepimo formos, padėti ant grotelių, uždengti rankšluosčiu ir leisti atvėsti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital