Meksikietiškas mėsos troškinys „Birria“ su daržovėmis

AUTORIUS:
Feel the beef,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Meksikietiškas mėsos troškinys „Birria“ su daržovėmis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
800 gramų   jautienos  (naudojome „Feel the Beef“ brandintą, troškinimui)
500 gramų   jautienos sultinio
400 mililitrų   konservuotų pomidorų  (smulkintų)
250 mililitrų   vandens  (+ 500 ml čili dribsnių mirkymui)
2 vienetai   baltųjų svogūnų  (didelių)
1 skiltelė   žaliųjų citrinų
1 pundelis   kalendros
3 šaukštai   obuolių acto
2 šaukštai   alyvuogių aliejaus
2 šaukštai   čili dribsnių
3 skiltelės   česnako
1 šaukštas   džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis   kumino
1 šaukštelis   maltų juodųjų pipirų
1 šaukštas   druskos
2 lapeliai   lauro lapų
Papildomai:
pagal poreikį   mažų tortilijų
pagal skonį   kalendros
pagal skonį   baltųjų svogūnų
pagal skonį   žaliųjų citrinų  (skiltelių)
pagal poreikį   sūrio  (tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Čili dribsnius nuolat maišydami minutę paskrudiname ant sausos keptuvės. Suberiame į 500 ml karšto vandens ir leidžiam pastovėti 15 minučių.
2.
Vieną svogūną ir česnaką pjauname į kelias dalis, keletą minučių kepame virš žarijų ar sausoje keptuvėje.
3.
Į aukštą indą pilame mirkytus čili dribsnius kartu su vandeniu, sudedame svogūną, česnaką, konservuotus pomidorus, actą, kuminą, raudonėlį, pipirus, druską ir viską triname su smulkintuvu iki vientisos masės.
4.
Viską lėtai pilame į gerai įkaitintą ketaus puodą su aliejumi. Maišydami verdame 5 minutes. Atsargiai suguldome brandintos jautienos gabaliukus, įmetam porą lauro lapų, supilame sultinį, vandenį. Užverdame, sumažiname kaitrą iki minimalios, bet kad dar truputį burbuliuotų, uždengiame dangčiu ir troškiname vieną valandą.
5.
Dangtį atidengiame ir pamaišant kas 20 minučių dar lėtai troškiname 1-1.5 valandos. Prieš pabaigą jei reikia įberiame druskos.
6.
Išimame mėsą ir sudedame į platų indą, naudodami porą šakučių suplėšome.
7.
Pilame samtį skysčio į dubenėlį, tiekiant dedame porą šaukštų plėšytos mėsos, barstome kapotą kalendrą ir smulkintą svogūną, spaudžiame skiltelę žaliosios citrinos sulčių.
8.
Papildomai tinka paruošti tortilijas. Tortiliją pamirkome consome – mūsų pagamintame troškinio skystyje, guldome į vidutiniškai įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus, krauname plėšytą mėsą, beriame sūrį. Po minutės mentelės pagalba tortiliją perlenkiame ir apskrudiname abi puses. Patiekiame gausiai pabarstę kalendra ir svogūnais. Išspaudžiame laimo sultis ir valgome pamirkydami į dubenėlį su karštu consome.
AUTORIUS: Feel the beef
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital