1.
Paruoškite mėsą kebabams. Sumaišykite maltą jautieną, labai smulkiai kapotą svogūną bei česnako skilteles, kapotas petražoles, pagardinkite prieskonių mišiniu. Gerai išmaišę, palaikykite jautieną šaldytuve apie 30 minučių, kad sugertų prieskonius.
2.
Paruoškite padažą. Graikišką jogurtą sumaišykite su burokine tarka sutarkuotu agurku, smulkintais krapais, smulkiai tarkuota česnako skiltele, citrinų sultimis, žiupsniu druskos ir pipirų. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
3.
Iškepkite kebabus. Jautieną padalinkite į penkias lygias dalis. Iš kiekvienos suformuokite pailgą jautienos maltinuką. Į jį išilgai įsmeikite medinį iešmelį. Kepkite ant grotelių virš įkaitusių žarijų, vis apversdami, kol išorė gardžiais apskrus, o vidinė temperatūra pasieks 70 °C.
4.
Patiekite. Lėkštę pripildykite skiltelėmis pjaustytų pomidorų, lazdelėmis pjaustytų agurkų, plonais pusžiedžiais pjaustytų raudonųjų svogūnų. Užberkite smulkiai kapotų petražolių, pagardinkite fetos sūriu (galite jo naudoti pagal skonį, daugiau ar mažiau). Ant viršaus dėkite jautienos kebabus. Patiekite su tzatziki padažu.
•
Jei turite galimybę, kebabams naudokite maltą brandintą jautieną. Ji ne tik bus sodresnio skonio, bet ir kebabai iškeps sultingesni
•
Tzatziki padažą galite pasiruošti iš anksto ir porą dienų laikyti sandariame indelyje šaldytuve.
•
Vietoje pavienių grynųjų prieskonių, kebabus galite gardinti „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu „Grill Shashlik“. Jo sudėtyje – vien natūralūs ingredientai, o skoniai subalansuoti taip, kaip nepriekaištingai tiktų ant grotelių kepamiems mėsos valgiams.