1.
Makaronai verdami pasūdytame vandenyje. Nukošti kiaurasamčiu.
Troškinį paruošti anksčiau už makaronus, nes jį galima laikyti šiltai arba pašildyti. Pašildyti makaronai sulimpa ir patęžta, praranda gerą skonį.
2.
Pievagrybiai supjaustomi norimo dydžio kubeliais arba juostelėmis. Svogūnai supjaustomi smulkiai. Morka sutarkuojama. Įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus kepama pagardinant pagal skonį prieskoniais, druska, pipirais. Įdedama šaukštelis džiovintų pomidorų ir alyvuogių. Kai aliejaus nebeliks, įpilti puodelį vandens ir uždengus patroškinti. Po 10 min. įdėti grietinės.
3.
Ant lėkštės pabarstyti Parmezano sūrio, ant jo dėti spagečius. Padaryti viduryje nedidelę duobutę ir į ją dėti pievagrybių su svogūnais troškinį. Skanaus.