1.
Tešlai į dubenį supilti pieną, įmušti kiaušinį ir išplakti. Įsijoti miltus, įberti druskos, išplakti. Įmaišyti atvėsintą tirpintą sviestą.
2.
Tešlą reikia gerai išplakti, ji turi būti skysta ir be gumuliukų. Jei reikia, galima perkošti per sietelį.
3.
Uždengti dubenį maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą bent valandai. Prieš kepant permaišyti.
4.
Įkaitinti keptuvę ant vidutinės kaitros, keptuvę patepti aliejumi. Pilti samtį tešlos ir judinant keptuvę pakėlus paskirstyti tešlą per visą plotį. Kepti iš abiejų pusių po maždaug 1 minutę iki kol iškeps. Tokiu būdu turėtumėte iškepti 6 lietinius blynus.
5.
Viršui svogūną smulkiai supjaustyti. Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti, suberti svogūną ir apkepti porą minučių.
6.
Į dubenį dėti faršą, berti pipirus, druską, itališkas žoleles ir išmaišyti. Sudėti į keptuvę ir kepti kelias minutes iki kol mėsa iškeps nuolat ją pamaišant mentele.
7.
Pomidorus supjaustyti nedideliais gabaliukais, sūrį supjaustyti mažesniais gabalėliais. Trynį išplakti šakute.
8.
Ant apvalios kepimo formos pagrindo (be sienelių, galima naudoti ir paprastą kepimo skardą) dėti blyną, jį patepti trynio plakiniu, tuomet dėti antrą blyną. Tuomet vėl imti vieną blyną, sutepti, uždėti antrą. Ir su likusia blynų pora padaryti tą patį. Taip gausite 3 picos padus iš 2 blynų.
9.
Ant kiekvieno picos pado dėti po šaukštą pomidorų padažo, tolygiai paskirstyti, sudėlioti sūrį, dėti paruoštą faršą, pomidorus, pupeles, konservuotus kukurūzus. Pabarstyti raudonėliu,
10.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 8 minutes iki kol išsilydys sūris.
11.
Prieš tiekiant pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais.
•
Viršaus priedai gali būti ir kiti mėgstami - kumpelis, dešra, likusi kepta/virta mėsa iš praeitos dienos arba ruošti be mėsos. Gardinti kitais mėgstamais picos ingredientais - kitomis daržovėmis, sunaudoti sūrių likučius.
•
Ruošti galima ir su likusiais iš praeitos dienos blynais, tad jei jau turite prikeptų blynų, reikia tik susidėlioti ingredientus.
•
Picai naudojami du blynai, kad padas būtų standesnis ir patvaresnis. Jei jūsų blynai nėra labai ploni, o gal net ruošiate mažas picas iš nedidelių, storesnių blynelių, tuomet blynų dėliojimą vieną ant kito praleiskite.