Autorius apie receptą:
Nusprendžiau prikepti lietinių. Šįsyk jie varškinės tešlos. Nors ir varškinės tešlos lietiniai, bet gavosi visai nestori ir labai gardūs.
Nusprendžiau prikepti lietinių. Šįsyk jie varškinės tešlos. Nors ir varškinės tešlos lietiniai, bet gavosi visai nestori ir labai gardūs.
Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 14
600 gramų
pieno
260 gramų
kvietinių miltų
180 gramų
varškės
1 vienetas
kiaušinių
1 šaukštas
cukraus
(arba pagal skonį)
1 žiupsnelis
druskos
pagal skonį
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį dėti varškę, įmušti kiaušinį, berti cukrų ir sutrinti elektriniu trintuvu. Po truputį pilti pieną, išmaišyti. Suberti miltus, druską ir išmaišyti. Masė turi būti šiek tiek tiršta, taip ir turi būti.
2.
Keptuvę (naudojau 24 cm skersmens) ištepti aliejumi, įkaitinti, pilti samtelį tešlos, pavartant keptuvę tešlą paskirstyti per visą plotį ir kepti blynelius iš abiejų pusių iki kol iškeps.