Lengvi gurmaniški pusryčių (ir ne tik) krepšeliai

AUTORIUS:
Natalija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Lengvi gurmaniški pusryčių (ir ne tik) krepšeliai
Lengvi gurmaniški pusryčių (ir ne tik) krepšeliai
Lengvi gurmaniški pusryčių (ir ne tik) krepšeliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 saujos sūrio (smulkiai tarkuotas)
1 vienetas avokadų
1 sauja pomidorų (vyšniniai)
70 gramų lašišos (rūkyta/sūdyta)
1 šaukštas krienų
1 šaukštas garstyčių (grūdeliais)
1 šaukštelis garstyčių
0.5 vieneto citrinų ((arba visas laimas))
1 šaukštelis medaus
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis aliejaus
1 žiupsnelis druskos
1 sauja gražgarsčių ((ar kitos mėgiamos salotos))
1 šaukštas balzaminio acto ((nebūtina))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Išsikepame sūrio krepšelius: pasidedame 4 "espresso" puodelius(aukštyn kojom, tiks ir taurelės ar nedidelės stiklinės), įkaitiname keptuvę (sausą), plonu sluoksniu beriame tarkuotą sūrį formuodami ~7-10 cm skersmens apskritimą. Kaitinam ant silpnos ugnies ir laukiam, kol išsilydis sūris (aš mėgstu palaikyti truputį ilgiau). Nuimam keptuvę nuo ugnies ir leidžiam sūrio blyneliams atvėsti. Tik tiek, kad galėtumėm nuimti mentele. Nuėmę dedam ant apverstos taurelės ar puodelio dugno, gerai prispaudžiam, užlenkiam kraštus ir paliekam ataušti. Ataušusius krepšelius nuimam nuo taurelių, galima kitiems blyneliams naudoti tas pačias taureles nes krepšeliai sukietėja gana greitai. Krepšelius pripildom įdaru.
2.
įdaras: sumaišom medų, garstyčias, krienus ir pusę turimų citrinos sulčių. Į marinatą-padažą dedam lašišą. Avokadą supjaustome stambesniais kubeliais, apipilam likusiom citrinos sultim, galima įdėti truputį medaus ir apkepam (taip, apkepam) keptuvėje su trupučiu aliejaus(nepersistenkite, jų nereikia sukepti, tik truputį apkepti,kad sušiltų). Avokadus geriau rinktis ne visiškai sunokusius, kad neištižtų į košę.
Į krepšelius dedame salotas, avokadus, per pusę pjaustytus pomidoriukus, lašišą (negailėkite krienų-garstyčių padažo), apšlakstome alyvuogių aliejumi, prieskoniais, balzamiku (aš naudoju tirštą).

Skanaus :)
AUTORIUS: Natalija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital