Autorius apie receptą:
Daug varškės apkepų esu išbandžiusi, bet šitas neabejotinai yra geriausias, tiesiog wow! Ir žinot, kas geriausia? Kad jis tikrai nesukrenta kaip būna kai kuriais atvejais.
Daug varškės apkepų esu išbandžiusi, bet šitas neabejotinai yra geriausias, tiesiog wow! Ir žinot, kas geriausia? Kad jis tikrai nesukrenta kaip būna kai kuriais atvejais. Tekstūra beveik kaip paukščių pieno, purus, tirpsta burnoje, daugiau kitų nebandysiu.
(...daugiau)(...mažiau)Simona, Balta lėkštė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų
varškės
(riebios ar pusriebės)
4 vienetai
kiaušinių
200 gramų
graikiško jogurto
3 šaukštai
rudojo cukraus
2 šaukštai
krakmolo
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti varškę, jogurtą, berti druską, cukrų, krakmolą, dėti kiaušinių trynius ir trinti elektriniu smulkintuvu iki kol masė bus beveik kremo konsistencijos.
2.
Į dubenį sudėti kiaušinių baltymus ir išplakti iki standžių putų.
3.
Trečdalį baltymų sudėti į dubenį su varškės mase, atsargiai išmaišyti. Tuomet sudėti likusius baltymus ir vėl išmaišyti.
4.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi arba patepti sviestu, supilti paruoštą masę ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių.