Labai skanus naminis "Medutis"

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 121)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 121)
Sanus naminis medutis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
650 gramų miltų
200 gramų cukraus
200 gramų medaus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
2 šaukšteliai kepimo miltelių (nubrauktų)
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis maltų gvazdikėlių
Kremui:
600 gramų grietinės
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų cukraus
1 vienetas citrinų (reikės sulčių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą suberti cukrų, sudėti sviestą ir medų. Kaitinti nuolat maišant, kol masė taps vientisa ir cukrus ištirps. Palikti masę šiek tiek atvėsti, bet neatšaldyti visiškai. Į masę supilti išplaktus kiaušinius ir gerai išmaišyti. Sudėti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir prieskoniais, ir užminkyti tešlą.
2.
Tešlą padalinti 5 - 7 gabaliukus, kiekvieną gabaliuką atskirai iškočioti. Jei tešla limpa prie kočėlo, pabarstyti truputį miltų. Lakšto skersmuo turi būti didesnis nei 24 - 26 centimetrai, kad apipjovus jau iškepusį lakštą liktų trupinių, kuriais reikės puošti tortą.
3.
Lakštai turi būti labai ploni, kepant jie gražiai iškyla. Kepti lakštus 180 C laipsnių orkaitėje apie 3 - 4 minutes, kol gražiai paruduos. Kraštus apipjaustyti iki formos dydžio, likučius naudosime trupiniams.
4.
Kremui grietinę išplakti su cukrumi, supilti citrinos sultis, išmaišyti, ir lengvais judesiais įmaišyti iki standumo išplaktą grietinėlę.
5.
Į formą atsegamais kraštais dėti lakštą, pertepti kremu ir taip sluoksniuoti iki viršaus. Viršui pasilikti 1 šaukštą kremo, juo aptepti viršų ir apibarstyti likusiais trupiniais.
6.
Tortą dėti į šaldytuvą nakčiai, ryte nuimti tortinės šonus ir juos apibarstyti trupiniais arba migdolų drožlėm. Puošti, kaip širdis geidžia.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (35)
Enrika
2024-01-30 19:44
Truputi per saldus, kita karta darysiu su maziau cukraus, bet skonis wow, daug komplimentu susilaukiau is seimos nariu. ATSAKYTI
Laura
2023-12-18 14:24
Labai skanus tortas. Medaus dėjau 50 gr. mažiau, ir saldumo užteko. Taip, lakštai iškepa, vėsta greitai, kietėja, gali lengvai perlūžti, bet reikia daryti taip - iškočioti tešlą ant kepimo popieriaus, apsipjauti formą ir tada kepti. Kepa labai greitai, man užteko 3-4 min. vienam lakštui, o kai olgiau kepi, tada jie gaunasi tamsesni. Su pertepimu buvo nuostaba, kad skystoka, bet puikiai įsigėrė ir skonis buvo geras ir neriebus. Kartosiu dar kartą :) ATSAKYTI
Jurgita
2023-06-10 10:42
Jo labai trumpą tešlą neįmanoma nieko padaryti..manau kad perdaug medaus ir sviesto. Jau būčiau taip pat išmetus į siuksline bet šovė mintis..kočioti iš karto ant kepimo popieriaus ir aišku būtinai ką tik iškepta blyną apipjauti ir viskas puikiai gavosi .aš dariau labai plonus blynus ir man išėjo 8 vnt nes aš mėgstu plonus ir paskrudusius ..skonis nerealus super ..tikras medaus tortas ATSAKYTI
Inga
2023-05-12 00:48
Lakštai gavosi minkšti skanus. Viską dariau pagal receptą bet pagal recepta kepiau ne 3-4 min o 7 min, nes nerudavo, gal čia priklauso nuo orkaitės t.t.
O dėl miltu, tai zymiai daugiau dėjau apie 250g, nes kitaip labai limpo.
O dėl skonio dar neparagavau, savaitgali paragausim visa šeima ♡
Jei nepamiršiu parašyt koks skonis gavosi ♡
ATSAKYTI
Inga
2023-08-30 11:54
Labai skanus tortas gavosi.
Dabar gaminsiu net du tortus! ❤️ ATSAKYTI
Laura
2022-09-30 23:03
Patarčiau susipjaustyti torto formas tik išėmus iš orkaitės lakštus kol jie dar minkšti, nes poto viskas subyra pjaustant į tenka dėlioti puzlę ATSAKYTI
Kamilė
2022-08-02 01:17
Įdomu kokius miltus autorė naudojo… nes pas mane tie “lakštai” gavosi neiškilę nei kiek, nors parudavo vos (kepiau po ~7 min), skonis jų kaip sausainių :-/ ATSAKYTI
Vija
2022-01-05 18:55
Puikiai pavyko iš pirmo karto tik man labai saldus, gaminant antrą kartą mažinau cukraus ir tešloje ir kreme.Gaminant būtinai naudokitės svarstyklėmis ir dėkite produktus ne iš akies, miltų niekada nesudedu visų iš karto kiek nurodo receptas, žiūriu į tešlos būklę, nes kietumas priklauso nuo naudojamų miltų rūšies. Sėkmės :) ATSAKYTI
Marius
2021-10-10 03:07
Dalia kaip suprast. Ir man neiskilo. Mano megstamiausias pyragas, pirma karta dariau. Viena laime kad ir tesla buciau nepabaigta valges ATSAKYTI
vaida
2021-09-07 10:38
sveiki kazkaip nesigavo nes labai trupa ir ziauriai saldus dariau viska pagal recepta ATSAKYTI
petras
2021-09-07 10:37
labai skanus tortas bet labai jau trupa bet skanus vertinu 8
ATSAKYTI
Vilcius
2021-07-26 17:36
Du kartus dariau tortą. Pirmas gavos nuostabus, super, bet antras - net nepabaigiau. Tešla labai trupa, perdariau net gi du kartus, nesigauna, nors tu kaip:) Gal priklauso nuo miltų ? Neprisimenu, kokius dėjau į pirmą tortą. ATSAKYTI
Jonas
2021-09-07 10:35
labai skaniai gavosi keista kad jumis nepavyko. ATSAKYTI
Vilcius
2021-07-26 17:34
Du kartus dariau tortą. Pirmas gavosi nuostabus, viskas super. Antras - net nepabaigiau, tešla labai trupa, du kartus perdariau, nesigauna, nors tu kaip:) Gal priklauso nuo miltų ? Neprisimenu, kokius dėjau pirmą. ATSAKYTI
indre
2021-04-11 17:40
du kartus dariau,nepavyko nei karta pagal tai kaip buvo aprasyta. Tesla beproto biri,niekas neiskilo.taciau rezultate viska sulibdzius pyragas neblogas.. ATSAKYTI
Val
2021-04-10 21:35
Labai trupi tesla gavosi, neina iskociuoti normaliai, rankom istampau praktiskai ir kepa po kokia 10 min man... ATSAKYTI
Laura
2021-04-03 19:11
Visiskai neiskilo, gavosi kaip sausainiu sluoksniai,nors viska dariau pagal receota. Teko ismest ☹️ ATSAKYTI
alinacka
2021-09-07 10:39
reikejo ilgiau laikyti saldytuve ATSAKYTI
Lina
2021-02-11 17:49
Laaaaaabai skanus gavosi, pirma karta gaminau kazka panasaus i torta, tai pati negalejau patiket, kad taip skaniai gavosi, tikrai gaminsiu dar ne viena karta ! Tiesa, cukraus ir medaus dejau siek tiek maziau prisiskaicius atsiliepimu... ATSAKYTI
Ugne
2021-01-21 23:13
Ar nesigauna tortas labai saldus nuo tokio kiekio cukraus ir medaus? Norisi daryti, bet nenoriu, kad butu per saldus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital