Soti kopūstų "lazanija" su mėsa ir sūriu

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Kopūstų lazanija
Kopūstų lazanija
Autorius apie receptą: Gaivesnė, kremiškesnė lazanijos versija, kurioje vietoj makaronų naudojamas kopūstas. Švelnus rikotos kremas puikiai dera su neriebia mėsa, o bazilikų aromatas praturtina Gaivesnė, kremiškesnė lazanijos versija, kurioje vietoj makaronų naudojamas kopūstas. Švelnus rikotos kremas puikiai dera su neriebia mėsa, o bazilikų aromatas praturtina šio patiekalo skonį. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 vienetas kopūstų (didelio)
800 gramų pomidorų tyrės (arba konservuotų smulkintų poidorų be odelių)
750 gramų rikotos sūrio (arba saldaus pieno varškės, žr. patarimus)
700 gramų jautienos faršo (arba maltos vištienos)
300 gramų mocarela sūrio (arba paprasto sūrio)
150 gramų kietojo sūrio (Džiugo, Parmezano ar kito mėgstamo)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 sauja baziliko lapelių
1 šaukštas balzaminio acto (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia pasigaminame mėsos, sūrio sluoksnius, o tada formuojame lazaniją sluoksnius atskiriant kopūstų lapais.
2.
Perlieti karštu vandeniu kopūstą, kad suminkštėtų, ir vėliau būtų galima lengviau lapais iškloti lazanijos sluoksnius. Jei naudosite žieminius kopūstus, galite truputį pavirti. Kopūsto lapus reikia tik lengvai suminkštinti, bet ne pilnai išvirti. Išpjaukite kopūsto lapo šerdies storąją dalį, taip kopūstiniai sluoksniai bus vienodesni.
3.
Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką ir pakepinti ant vidutinės kaitros, iki svogūnas suminkštės. Į keptuvę sudėti maltą jautieną ir apkepinti, aktyviai maišant mentele, kad neliktų sukibusių gabaliukų, o skystis nuo mėsos nugaruotų. Supilti konservuotus trintus pomidorus ir balzaminį actą. Patroškinti ant nedidelės ugnies apie 20 minučių, kad padažas sutirštėtų. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais, įdėti smulkintų baziliko lapelių (arba džiovinto baziliko).
4.
Kitame inde sumaišyti rikotą, kiaušinius ir tarkuotą kietąjį sūrį.
5.
Kepimo indą (naudokite stiklinį arba keraminį, apvalų 24 cm skersmens arba stačiakampį daugmaž 24x16cm) patepti aliejumi. Kloti kopūstų lapus, tada dėti mėsos padažo sluoksnį, tuomet dėti rikotos sūrio sluoksnį, pabarstyti smulkintu mocarelos sūrio. Taip kartokite dar kelis kartus. Sluoksniavimas turėtų baigtis rikotos sūrio sluoksniu, pabarstytu mocarela.
6.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Iškepusiai lazanijai pirmiausia leiskite šiek tiek pravėsti (apie 10 minučių) - taip bus lengviau dalinti porcijomis, patiekalas bus tvirtesnis.
7.
Patiekdami galite pabarstyti šviežio baziliko lapeliais. Tokią lazaniją galite patiekti su virtomis bulvytėmis ar šviežių daržovių salotomis.
Patarimai:
Ši lazanija tikrai didelė. Jei norite mažesnės, tiesiog proporcingai sumažinkite ingredientų kiekius ir kepkite mažesniame inde.
Vietoje mocarelos galite naudoti paprastą fermentinį sūrį, bet mocarelos tekstūra lazanijai ypač tinka, o kietasis sūris suteikia skonio gilumo.
Vietoje rikotos galite naudoti šakute pertrintą saldaus pieno varškę (ją paprasta pasigaminti ir patiems pagal šį receptą )arba smulkiai tarkuotą saldaus pieno sūrį.
Rikotos sluoksnį galite keisti Bešamelio padažu, bet tokiu atveju į jį rekomenduojame įmaišyti šakute pertrintos varškės ir smulkiai tarkuoto kietojo sūrio, kad suteikti lazanijai kremiškumo ir skonio gilumo.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital