1.
Pomidorus užpilame verdančiu vandeniu ir staiga perliejame šaltu. Pomidorų odeles nulupame.
2.
Į puodą sudedame tvirtus ir gražius pomidorus.
3.
Minkštesnius, pernokusius pomidorus atidedame į šalį. Juos sutriname maisto smulkintuvu arba bulvių grūstuvu. Supilame į puodą prie pomidorų.
4.
Česnaką smulkiai sukapojame ir dedame prie pomidorų.
5.
Beliko berti druską ir cukrų: 1 litrui pomidorų kiekio beriame 1 a. š. su kaupu druskos ir 1 a. š. su kaupu cukraus.
6.
Užkaičiame puodą virti. Kaitiname iki virimo.
7.
Išgriebiame pomidorus juos supilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius. Ant viršaus užpilame pomidorų tyrės iš puodo.
8.
Stiklainius užsukame, apverčiame dangteliais žemyn. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.