Kiaušinius išplakiau, supyliau kondensuotą pieną, maišant įsijojau miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišiau mediniu šaukštu. Svarbu: tikslų miltų kiekį žiūrėkite pagal tešlą - ji turi būti tiršta, formuojama, bet dar šiek tiek lipni, jokiu būdu ne kieta, nes kitaip ir spurgytės bus kietos. Kiaušinių dydžiai skiriasi i miltai skirtingų rūšių brinksta skirtingai, tad tikslus miltų kiekis gali varijuoti.
Tešla palikau 30 minučių pastovėti šaldytuve, kad nebūtų lipni.
Drėgnomis rankomis formavau nedideles, kiek mažesnes už graikinį riešutą spurgytes. Dėjau į įkaitintą aliejų ir kepiau, kol gražiai parudos. Iškepusias sudėjau ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų aliejaus perteklių.
Patiekdama apibarsčiau cukraus pudra.
SKANAUS!