Konservuotos kriaušės žiemai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Konservuotos kriaušės žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Puikus skanėstas žiemai! Kriaušes rinkites standžias, tvirtesnes, kietesnes. Jas labai skanu patiekti su ledais, ruošti pyragus ar pyragaičius. Pagal šį receptą paruošiu 6 Puikus skanėstas žiemai! Kriaušes rinkites standžias, tvirtesnes, kietesnes. Jas labai skanu patiekti su ledais, ruošti pyragus ar pyragaičius. Pagal šį receptą paruošiu 6 vnt. 0.5 litro talpos stiklainius. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2.5 kilogramo kriaušių
2 litrai vandens
1 kilogramas cukraus
2 vienetai citrinų
6 vienetai gvazdikėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kriaušes nuplauti, palikti nuvarvėti. Nulupti (nebūtina, bet mano kriaušių odelės buvo labai kietos), išimti sėklas, kotelius. Supjaustyti storomis skiltelėmis ar ketvirčiais.
2.
Kriaušes standžiai sudėti į švarius, iškaitintus stiklainius.
3.
Pamatuoti, kiek reikės sirupo - į stiklainį su kriaušėmis pilti vandenį iki viršaus, tuomet jį nupilti į matavimo indą. Dauginti iš stiklainių, kuriuos pasiruošėte skaičiaus. Aš tokį kiekį kriaušių sudedu 6 vnt. 0.5 litro stiklainius. Man sirupo (su atsarga) reikia apie 2 litrus
4.
Sirupui į puodą pilu 2 litro vandens, beriu 1 kg cukraus. Kaitinu, maišant, kol cukrus ištirpis. Įspaudžiu citrinos sultis. Sirupą užvirinti, pavirti 1 - 2 minutes.
5.
Į stiklainius dėti po gvazdikėlį. Ką tik užvirusiu sirupu užpilti kriaušes. Pridengti steriliais dangteliais.
6.
Į švaraus puodo dugną dėti rankšluostėlį, statyti stiklainius į puodą, pilti vandens (atsargiai, kad vandens nepapultų į stiklainius), kad apsemtų stiklainius kiek daugiau nei iki pusės šiltu vandeniu. Kaitinti, kol užvirs ir tuomet kaitinti apie 20 minučių. Sandariai užsukti, apversti, šiltai uždengti ir palikti visiškai atvėsti.
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital