Autorius apie receptą:
Ar skiriasi nuo paprastos karamelės – taip. Negaliu tiksliai apibūdinti, bet išraiškingesnio skonio, lyg kokiais prieskoniais gardinta būtų. Ar jaučiasi kokosų skonis –
Ar skiriasi nuo paprastos karamelės – taip. Negaliu tiksliai apibūdinti, bet išraiškingesnio skonio, lyg kokiais prieskoniais gardinta būtų. Ar jaučiasi kokosų skonis – man tai ne, tiesiog saldu ir skanu. Ir tortukui aplieti, ir lietinių įdarui ar padažui!
(...daugiau)(...mažiau)Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų
kokosų pieno
(riebesnės dalies)
100 gramų
kokosų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Kokosų pieno skardinės neplakti, atidaryti ir išimti tik riebesnę (baltos spalvos) dalį ir sudėtį ją į mažą puodą.
2.
Į puodą su kokosų pienu suberti cukrų.
3.
Užvirti ir, maišant, virti ant vidutinės kaitros, neuždengus, 5 - 7 min. Išeis apyskystė karamelė.
4.
Laikyti šaldytuve, uždarame stiklainyje. Taip galima laikyti apie dvi savaites.
Patarimai:
•
Jei naudosite visą kokosų pieną, jau nukėlę nuo viryklės, įmaišykite kokosų sviesto, kad taptų tirštesnė.