Traškūs kiaušiniais įdaryti mėsos kukuliai

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Traškūs įdaryti kotletai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanūs ir šventiškai atrodantys kotletukai. Tradiciškai jie yra verdami aliejuje, bet jeigu norite sveikesnio varianto, galite kepti ir orkaitėje. Kadangi įdaromi Labai skanūs ir šventiškai atrodantys kotletukai. Tradiciškai jie yra verdami aliejuje, bet jeigu norite sveikesnio varianto, galite kepti ir orkaitėje. Kadangi įdaromi kiaušiniu, šie kotletukai gaunasi tikrai nemaži, o jeigu norite jų smulkesnių, įdarui galite naudoti ne vištos, o putpelės kiaušinius. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų maltos mėsos (kiaulienos, vištienos ar jautienos)
6 vienetai kiaušinių (virtų)
1 vienetas kiaušinių (nevirtų)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis garstyčių (naudojau Dijon iš stiklainiuko)
šiek tiek prieskonių mėsai
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
pagal poreikį džiūvėsėlių
pagal poreikį miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Maltą mėsą sudėti į dubenį ir sumaišyti su smulkintu arba išspaustu česnaku ir garstyčiomis. Pagal skonį pagardinti prieskoniais mėsai, druska ir pipirais.
2.
Faršo masę padalyti į šešias lygias dalis ir kiekvieną dalį suploti į palotėlį. Ant kiekvieno paplotėlio uždėti po nuluptą virtą kiaušinį ir suformuoti kukulius.
3.
Kiekvieną kukuliuką apvolioti miltuose, tada pavolioti lengvai paplaktame kiaušinyje, o tada džiūvėsėliuose.
4.
Paruoštus kukuliukus galima kepti dviem būdais. Tradicinis būdas yra juos virti gerai įkaitintame aliejuje apie 7 minutes, kol iškeps ir bus gražiai auksinės spavos, o tada išgriebti ir sudėti ant popierinių servetėlių, jog nuvarvėtų riebalų perteklius.
5.
O jeigu norisi liesesnio ir sveikesnio varianto, galima kukuliukus išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių, kol bus gražiai auksiniai (tikslus kepimo laikas labai priklauso nuo naudojamos mėsos rūšies bei maltinukų dydžio). Skanaus!
AUTORIUS: Laura
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital