1.
Pomidorus nuplauti, išpjauti kotelio vietą ir supjaustyti į 4 dalis, bet nesmulkiai. Pomidorų lupti nereikia.
2.
Svogūnus nulupti ir supjaustyti į 4 dalis. Nuo česnako truputį aplupti žieveles, nupjauti viršų. Žolelių šakeles perpjaut į kelias dalis. Česnako ir žolelių nesmulkinti, nes reikės išimti.
3.
Pomidorus, svogūnus, česnaką, aitrų pipirą, kvapiuosius pipirus dėti į skardą, apibarstyti cukrumi, druska, maltais pipirais, jeigu naudosite, pilti aliejų, tarpuose dėti žoleles.
4.
Kepti 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 valandas.
5.
Iškepus, išimti pipirų žirnelius, žoleles, česnaką, aitrųjį pipirą,
6.
Pomidorus su svogūnais sudėti į puodą kaitinti iki virimo. Sutrinti elektriniu trintuvu iki padažo konsistencijos, nugriebti putas. Dar kartą pakaitinti iki virimo.
7.
Padažą išpilstyti į švarius, iškaitintus stiklainius. Sandariai užsukti steriliais dangteliais.
8.
Stiklainius statyti dangteliais žemyn, šiltai apkloti ir palikti visiškai atvėsti. Laikyti rūsyje arba vėsiame sandėliuke.